Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
René Freund

Idemo na more

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Vedrana Gnjidić
  • 04/2023.
  • 144 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401584
  • Cijena: 12.80 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Danas je poprilično loš dan u životu Antona, dobroćudna vozača seoske autobusne linije. Nedavno se zaljubio u Doris, svoju susjedu. No prošle je noći na njezinu balkonu čuo nekoga muškarca kako kašlje. I onda još u autobus uđe Karla, koja je oboljela od raka i posljednji put želi vidjeti more, i to odmah. Vruće je i Anton brzo razmišlja. Hrabrost nije jedna od njegovih jačih strana, ali nije li Doris rekla da voli muškarce koji su odvažni?

Nedugo zatim putnicima u autobusu Anton objavi: “Sada idemo na more.”


Roman "Idemo na more" austrijskog pisca René Freunda topla je i napeta priča ispričana s puno humora o šarenoj grupici putnika u autobusu i njihovu putovanju na jug, u Italiju.

Pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund rođen je 1967. godine u Beču, a danas živi u mjestu Grünau im Almtal u Gornjoj Austriji. Diplomirao je filozofiju, teatrologiju i etnologiju na Sveučilištu u Beču gdje je 1994. doktorirao na temu povezanosti ezoteričnog i fašističkog svjetonazora. Od 1988. do 1990. bio je zaposlen kao dramaturg kazališta Josefstadt u Beču.

Objavio je niz dramskih djela, romana i radiodrama. Neka njegova djela uključuju satire iz stvarnog života: "Stadt, Land und danke für das Boot" (2002.) i roman "Wechselwirkungen" (2004.). Najpoznatiji su mu naslovi: "Liebe unter Fischen" (2013.), njegova obiteljska priča "Mein Vater, der Deserteur" (2014.), "Niemand weiß, wie spät es ist" (2016.), "Ans Meer" (2018.), "Swinging Bells" (2019.) te "Das Vierzehn-Tage-Date" ("Dvotjedni date", 2021.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –