Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arthur Machen

Tri varalice

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Vida Trojak
  • 09/2015.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532521696
  • Cijena: 21.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Tri varalice" roman je s elementima horora, napisan kao niz kraćih priča koje su međusobno naizgled nepovezane, a na kraju se na veoma neobičan način sklapaju u zaokruženu cjelinu. Pratimo događaje vezane uz nekoliko likova, od kojih su neki članovi društva poganskih običaja te pletu mrežu prijevara na ulicama Londona pokušavajući se domoći nestalog rimskog novčića iz doba cara Tiberija…

Djelo kultnog britanskog pisca Arthura Machena (1863-1947) prvi put je izašlo 1895. godine, a nakon toga je doživjelo brojna reizdanja. Njegove priče prevedene su na mnoge jezike i ponovno objavljene u antologijama kratkih priča bezbroj puta. Povjesničar fantastične literature Brian Stableford je sugerirao da je Machen "prvi pisac istinski suvremenih horor priča, a njegovi najbolji radovi uvijek moraju biti uračunati među najbolja djela u svojek žanru". Značaj mu je priznao i Jorge Luis Borges koji je u Machenu prepoznao velikog pisca s izrazitim utjecajem na magijski realizam.

Uz utjecaj na čitav niz velikih američkih žanrovskih pisaca, svojim je knjigama snažno utjecao i na stvaralaštvo još jednog glasovitog autora, H. P. Lovecrafta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –