Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lord Dunsany

Sanjareve priče

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Vida Lapaine
  • 09/2015.
  • 271 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532521788
  • Cijena: 21.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kratke fantastične priče lorda Dunsanyja vode nas u neka mistična, zaboravljena vremena davno nestalih gradova i civilizacija. Raznolike tematike, nadahnute malo romantizmom, malo orijentalizmom, omogućuju autoru da na suptilan način komentira edvardijanski svijet u kojem je živio, istovremeno veličajući prirodu čiji je bio veliki ljubitelj i štovatelj.

Maštovita zbirka "Sanjareve priče" napisana je prije nešto više od stotinu godina, stilom tipičnim za to doba, ponešto krutim, no istovremeno bogatim i poetskim.

Edward John Moreton Drax Plunkett osamnaesti barun od Dunsanyja, rođen 24. srpnja 1878., irski je pisac i dramatičar poznat po djelima uglavnom fantastične književnosti, koju je objavljivao pod imenom Lord Dunsany. Sve što je napisao izdano je u preko osamdeset knjiga, a ukupni opus obuhvaća više stotina kratkih priča, drama, romana i eseja. Surađivao je s Williamom Butlerom Yeatsom i Isabellom Augustom Gregory, te je primio počasni doktorat Trinity koleđa iz Dublina za velik doprinos irskoj književnoj baštini.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –