Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Valerij Brjusov

Zvijezdina gora

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Žarko Milenić
  • 09/2015.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532521689
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Valerij Brjusov (1873-1924), klasik ruske književnosti, podjednako je značajan kao pjesnik, prozaist, izučavatelj književnosti i prevoditelj. Rodonačelnik je moderne ruske znanstvene fantastike, a njegove pripovjetke, iako pisane prije stotinjak godina, i danas se doimaju moderno i čitljivo. U ovoj knjizi predstavlja se s dva kratka romana i nekoliko priča.

Čitatelja "Zvijezdine gore" osjećaj zagonetnosti i interesa ne napušta od početka do kraja. Njegovim riječima: "nema određene granice između "sna" i "jave", "života" i "fantazije". Ono što smatramo izmišljenim - može biti najviša realnost na svijetu, a realnost koju svi priznaju - može biti najstrašnije buncanje."

U antiutopijskoj priči "Republika Južnog Križa" uperena je satirička oštrica na svako društveno uređenje u kojem je čovjek sveden na broj.

Fantastična priča "U času kad sam se probudio" odigrava se na rubu jave i sna, a o njenoj važnosti svjedoči i to što je isti naslov dobila jedna antologija ruske fantastične proze.

U izvrsnom romanu "Mozart" riječ je o neshvaćenom violinistu koji ne može živjeti kao skladatelj i nastoji u svoj jednolični bračni život unijeti promjene stupanjem u vezu s još dvije djevojke. Hoće li tri veze završiti tragično?

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –