Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Riccardo Dalle Grave

Kako pobijediti poremećaje hranjenja : Program temeljen na kognitivno-bihevioralnoj terapiji

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Marija Švegović Majerović
  • 11/2015.
  • 306 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511574
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Kako pobijediti poremećaje hranjenja" donosi najnovije znanstvene spoznaje o poremećajima hranjenja i široj javnosti nudi vodič koji se temelji na kognitivno-bihevioralnoj terapiji (KBT-E) za poremećaje hranjenja - najučinkovitijoj terapiji za bulimiju nervozu, poremećaje hranjenja s prejedanjem i nespecificirane poremećaje hranjenja. Rezultati istraživanja provedenih u Engleskoj i Italiji pokazuju da KBT-E daje nadu i za liječenje anoreksije nervoze.

Knjigom se može koristiti kao potporom specijaliziranoj terapiji ili, ako osoba nije pothranjena, u obliku samopomoći. Istraživanja provedena posljednjih godina pokazuju da samopomoć koju osobe provode same (čista samopomoć) ili uz potporu terapeuta koji i ne mora biti specijaliziran za rad s poremećajima hranjenja ali poznaje program (vođena samopomoć) može biti dovoljna za oporavak od poremećaja hranjenja.Ova nam knjiga govori o programu temeljenom na kognitivno-bihevioralnom tretmanu u liječenju poremećaja hranjenja. Radi se o sadržajno vrlo dobro strukturiranoj knjizi koja svojim jasnim i razumljivim jezikom vodi čitatelja kroz sve faze izlječenja. Autor na originalan, zanimljiv, ali jednostavan i sistematičan način prikazuje kako osoba sama ili uz pomoć stručnjaka, prolaženjem određenih koraka može dostići vrlo kvalitetne rezultate u borbi " protiv ovih poremećaja.

prof. dr. sc. Alessandra Pokrajac-Bulian, Filozofski fakultet u Rijeci Odsjek za psihologiju

 

Poremećaji hranjenja ili poremećaji prehrane jedan su neobičan medicinski, sociokulturalni, ekonomski i duševni problem. Upravo radi tih dimenzija pobuđuju mnoge reakcije od predrasuda i posprdnih primjedbi neupućenih i neobrazovanih do teorija i nepotvrđenih argumenata upućenih i empirijski uvučenih u poremećaje. Zato hvala svima koji su pripremili i izdali ovu knjigu. Želim sreću i uspjeh svim korisnicima ove knjige.

dr Hrvoje Handi, psihijatar voditelj Dnevne bolnice za poremećaje prehrane, Psihijatrijska bolnica "Sveti Ivan’", Zagreb

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –