Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Linda Owen

Suvremeno aranžiranje cvijeća : Posve nov, osvježen pristup stvaranju prekrasnih aranžmana

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Branka Lucarić
  • 10/2011.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511215
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U trideset godina moje cvjećarske karijere raznolikost i vrsnoća cvijeća silno su napredovali. Kad sam počela raditi mogli smo birati između jedne vrste crvenih i dviju ružičastih ruža s toliko slabim stabljikama da su jedva držale pupoljak. Danas imamo stotine nijansi i boja svakoga zamislivog cvijeta.

S obzirom na priznate godine rada u struci, mogu vam oprostiti pomisao da sam pomalo iznurena te da sam već vidjela sve, no vjerujte mi da mi je još uvijek veliko zadovoljstvo raditi s prekrasnim darovima prirode. Kad otvorim prvu kutiju sunovrata, stoje naznaka da je zimi skoro kraj, kada me u cik zore u cvjećarnici zapuhne božanski miris grahorice ili mi pogled privuče osobita ruža, shvatim koliko sam sretna što sam cvjećarka.

Nekoć su cvjetni aranžmani bili stereotipni i nemaštoviti, no posljednjih je godina došlo do oživljavanja kreativnosti te se pojavljuju nove tehnike izvedbe i koncepcije stila. Naglašava se oblik i tekstura cvijeća, njihova boja i način prirodnog uzgoja. Cvijeće se aranžira po slobodnoj volji, a nadahnuće preslikano iz prirode rezultira uzbudljivim novim izradbama.

Važno je na drugačiji, nov način promotriti svaki cvijet, uočiti ljepotu stabljike, teksturu lista, boju i oblik glavice cvijeta jer će svi ti elementi u konačnici odrediti način na koji će aranžman biti najljepši. Katkada jedan jedini savršeni cvijet u vazi kazuje više negoli golem buket. Mijenjanje naših stavova, promatranje cvijeća na drugačiji način, prvi je korak prema kreativnijem pristupu aranžiranju cvijeća.

Vrhunska izrada također je važna. Nove koncepcije i tehnike znače svladavanje novih vještina te iznalaženje različitih načina držanja cvijeća na željenu mjestu. Tehničko umijeće pomaže izgradnji samopouzdanja u vlastite sposobnosti. Spoznaja da je vaša cvjetna kreacija dobro napravljena pomoći će vam da postanete još kreativniji, dok će odabir cvijeća biti ugodno iskustvo, a ne izvor neodlučnosti.

( iz uvoda Lynde Owen )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –