Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dijana Škrbina

Art terapija i kreativnost

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 11/2013.
  • 250 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511512
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo djelo rezultat je dugogodišnjeg predanog i marljivog skupljanja materijala i autoričinog rada sa studentima te je nastalo kao odgovor na uočene potrebe nastave i prakse. Može poslužiti kao suvremeno nastavno štivo prikladno za uporabu u nastavi na učilištima i fakultetima medicinskih, društvenih i humanističkih znanosti, osobito u edukaciji studenata radne terapije, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, odgojnih znanosti, socijalnog rada i psihologije. Međutim, djelo je namijenjeno i svima koji žele saznati nešto novo ili produbiti postojeća znanja o ovom zadivljujućem i samo čovjeku svojstvenom području.

Dr. sc. Renata Pinjatela Sveučilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet


Art terapija kao forma neverbalnog izražavanja misli i osjećaja ima posebnu važnost u psihijatriji. Od velike pomoći može biti u dijagnostičkoj proceduri, a poznati su i brojni benefiti art terapije u procesu liječenja bolesnika s različitim psihičkim poremećajima i bolestima.

Želim istaknuti i pohvaliti autoricu što je u svom udžbeniku dovoljno velik prostor dala primjeni art terapije kod djece s dijagnosticiranim hiperkinetskim sindromom ili sindromom deficita pažnje (ADHD), autizmom, poremećajem u intelektualnom razvoju, kod zlostavljane djece, kao i kod osoba s ovisničkim ponašanjem.

Prim. dr. sc. Nevenka Čop, neuropsihijatar

 

***

Dijana Škrbina rođena je u Zagrebu 1974. godine. Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - smjer rehabilitacija diplomirala je 2002. godine, te stekla stručni naziv profesorice defektologije. Na istom fakultetu 2005. godine upisuje poslijediplomski znanstveni studij Motorički poremećaji, kronične bolesti i Art terapija. Uspješnom obranom magistarskog rada na temu "Analiza longitudinalnog praćenja likovnog razvoja djeteta s Down sindromom", 2010. godine stječe naziv magistra znanosti (iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja odgojnih znanosti).

Svoje znanstveno usavršavanje autorica nastavlja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Poslijediplomskom doktorskom studiju pedagogije koji upisuje 2012. godine. Na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu na Katedri za radnu terapiju zapošljava se 2002. Godine kao asistent, a od 2006. kao viši predavač sudjeluje u nastavi iz kolegija Kreativni procesi u radnoj terapiji i Radna terapija kod osoba s intelektualnim poteškoćama.

Autorica kontinuirano sudjeluje na raznim međunarodnim i domaćim simpozijima, kongresima, tečajevima, radionicama i projektima, te je objavila nekoliko stručnih i znanstvenih radova iz područja užeg znanstvenog i stručnog interesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –