Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sara Ćoza

Ježeva potraga

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 10/2012.
  • 20 str.,
  • ISBN 9789532511413
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Slikovnica objavljena u okviru natječaja "Moja prva knjiga".  Riječ je o kreativno-stvaralačkom projektu koji potiče i ohrabruje djecu i daje im mogućnost da izraze svoj talent i maštovitost, te razviju svoje umjetničke potencijale. Prvonagrađene slikovnice objavljene su u suradnji sa Centrom za neohumanističke studije (CNS).

Ova slikovnica donosi priču o usamljenom ježu koji kreće u potragu za prijateljem i pritom otkriva da ga se zbog njegovih oštrih bodlji svi boje i nitko ga ne želi za prijatelja, dok ne pronađe prijateljicu i ljubav svog života, simpatična je priča o usamljenosti i prijateljstvu, spremnosti na pomoć i ljubavi.


***

"Moja prva knjiga" je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznati hrvatski književnici Sanja Pilić i Tito Bilopavlović.

Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj likovno-literarnih vještina te osvještavanje djece i mladih o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu. Ovaj kreativno-stvaralački projekt potiče i ohrabruje djecu i daje im mogućnost da izraze maštovitost i talente te razviju svoje umjetničke potencijale. Stvarajući, djeca postaju samomotivirana u radu i pri tome nastoje dati sve od sebe. Ujedno vježbaju kritičko mišljenje, razvijaju karakter i šire svoje svjetonazore.

Pisanjem i ilustriranjem svoje priče uključuju se u jedan smisleni proces u kojemu mogu praktično primijeniti stečena likovno-literarna znanja i vještine te kao krajnji rezultat dobivaju vlastitu knjigu, autorsku slikovnicu, koja će služiti kao inspiracija ne samo sudionicima natječaja već svima koji je pročitaju.

Natječaj "Moja prva knjiga" promiče ljubav prema prirodi i prava djeteta, no otvoren je i za sve druge jedinstvene i kreativne dječje radove ispunjene ljubavlju i porukom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –