Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karla Paola Molc

Suze sreće i one druge

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Ilustracije: Karla Paola Molc
  • 11/2013.
  • 16 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532511505
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na ovom svijetu ima svakakvih suza. Kad se mrkvica zaljubi u luk, jesu li to mrkvičaste suze? Ili ljubavne? I može li luk plakati od sreće? Što se to zapravo događa u čudesnom vrtu Karle Paole Molc? E, to ćete saznati nakon što prolistate ovu krasnu slikovnicu.

U tehnici kolaža pred nama izrasta pravi pravcati vrt, vrlo začudnog i originalnog stila. Svaka stranica je posebna, grafički čista i prepuna ritma koji nam sugestivno dočarava vrtlaričin napor oko uređenja vrta i njegovu ljepotu. Sve je tu, i vrtlaričine ruke, čizme, alat, pa čak i šalica tople jutarnje kave.

U tako uređenom i njegovanom vrtu nije ni čudo da cvjeta ljubav između luka i mrkvice. Ljubav treba uzgajati i zalijevati, a da bi nastala ovako lijepa slikovnica, potreban je talent, mašta, kreativnost i strpljenje.


Sanja Pilić


***

Karla Paola Molc rođena je 20. travnja 2001. godine u Zagrebu, gdje živi s roditeljima i mlađim bratom Maksimilijanom. Odlična je učenica 5. razreda OŠ Žuti brijeg. Omiljeni predmeti su joj hrvatski i priroda. Velik dio slobodnog vremena provodi u crtanju jer voli isprobavati nove likovne tehnike koje nauči na kreativnoj radionici. Ove godine krenula je i na radionicu keramike te otkrila novu ljubav.

Na natječaju "Moja prva knjiga" Karla Paola sudjeluje od prvog razreda, dakle petu godinu zaredom. I ne samo što je prava veteranka natječaja već je ovo njezina treća slikovnica koja je osvojila prvu nagradu! Prva se zvala "Tko se igra skrivača", a druga "U životnoj opasnosti".

"Suze sreće i one druge" priča je o neobičnoj ljubavi ispričana u stihovima. Radnju priče mlada je autorica smjestila u vrt svoje bake, a glavne likove pronašla je među povrćem koje baka uzgaja. Pričom je željela zahvaliti baki što svakoga dana vrijedno radi u vrtu kako bi njezina obitelj uvijek imala svježe i ekološki uzgojeno povrće.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –