Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bear Grylls

Blato, znoj i suze

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Branka Lucarić, Katarina Justin
  • 10/2012.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511420
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga izlazi 29. listopada 2012., a moguće ju je naručiti u pretplati kod izdavača (Veble commerce) ili u knjižarama ProfilMozaika.


Bivši pripadnik elitnih vojnih postrojbi, avanturist i stručnjak za preživljavanje čije emisije su među najgledanijim u više od 180 zemalja svijeta sa više od 1.2 bilijuna gledatelja, Bear Grylls po prvi put govori priču o svom životu, punu akcije i avanture. Njegova uzbudljiva, zanimljiva i zabavna autobiografija "Blato, znoj i suze" zainteresirat će sve ovisnike o adrenalinu, ali i one koji vole avanturu iz sigurnosti vlastitog naslonjača.

Knjiga je odmah nakon izlaska postala bestseler u Velikoj Britaniji i SAD-u, a na Amazonu u kategoriji Sports and Outdoor dosegla je prvo mjesto prodavanosti.Odrastajući na otoku Isle of Wight, otac je od Beara Gryllsa uvijek tražio najveću avanturu. Od malih nogu učio jedriti i planinariti, a kao tinejdžer, pronašao je svoj identitet i smisao kroz alpinizam i borilačke vještine, što je mladog avanturista dovelo do podnožja moćnih Himalaja i vrhunskog majstorskog karate kampa u Japanu.

Nakon povratka kući, upustio se u iscrpljujući trening za Selekciju SAS-a 21 Britanskih specijalnih snaga, što ga je dovelo samih granica fizičke i mentalne izdržljivosti. Prilikom skoka podobranom u Africi doživio je težak pad, slomio je kralježnicu na 3 dijela i bilo je upitno hoće li ikada opet hodati. Međutim, samo 18 mjeseci kasnije premašio je sva liječnička očekivanja postavši jednim od najmlađih alpinista koji su osvojili Mont Everest, u dobi od samo 23 godine.

No, to je bio samo početak njegovih bezbrojnih avantura...½Blato, znoj i suze je obavezno štivo za ljubitelje emisija Man vs Wild, ali i za svakoga tko uživa u vrhunskoj avanturi pisanoj u prvom licu. ½  BOOKLIST

½Svjetski poznati 'ekstremni pustolov' Bear Grylls dosad je izbjegavao reći svoju životnu priču - sve do sada. Dobro ispričano, zanimljivo, napeto i uzbudljivo, i nesumnjivo fascinantno štivo. ½ DAILY TELEGRAPH


***

Bear Grylls je autor 11 knjiga i, kao bivši pripadnik Britanskih specijalnih snaga ( SAS) postao je počasni poručnik zapovjednik Kraljevske mornarice. Nastavlja voditi ekspedicije kojima obara rekorde do najvećih svjetskih ekstrema, te misije su dosad prikupile više od 1.5 milijuna funti za dječje humanitarne organizacije. 2009. godine, Bear je je postao najmlađi Vrhovni voditelj izviđača u Scouts Association, te uzor 28 milijuna izviđača širom svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –