Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vuković Runjić

Faraon iz Ilice je mrtav! : Prvi slučaj Edvine pl. Podolsky

  • Nakladnik: 24sata
  • 08/2015.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789533232539
  • Cijena: 6.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Krimić. Keops-Ra, samozvani vidovnjak, lažni prorok nadahnut egipatskim bogovima, tješitelj žena i zavodnik nađen je mrtav u dvorani u kojoj je primao svoje obožavateljice. Policija koja je nakon uvođenja šestjanuarske diktature, previše zaokupljena likvidacijom političkih neistomišljenika, ne posvećuje osobitu pažnju tom umorstvu, no mlada Edvina Podolsky s tim se ne miri.

Iz nekih svojih razloga, odlučuje rasplesti klupko tajanstvenih povezanosti, te u suradnji s inspektorom Lapčevićem traži po rasplesanim zabavama zagrebačke jazz-ere, kupalištima i izložbama automobila, ali i u zastrašujućim i tužnim siromašnim četvrtima iza "Esplanade", razloge tog, no i drugih neobičnih i brutalnih umorstava. 

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Od djetinjstva se bavi izmišljanjem priča te postaje najmlađim članom Društva hrvatskih književnika davne 1994. Dosad je objavila tridesetak knjiga: romana, zbirki poezije i eseja. Pisala je kolumne u časopisima i novinama, domaćim i svjetskim. Za svoj je rad 2016. dobila Nagradu Grada Zagreba. "Mjesec od papira" treća je knjiga za djecu iz serijala "Vladimir i Matilda" (Vuković & Runjić, 2016.), "Tajna Šuplje kule" (Vuković & Runjić, 2021.), nastalih iz priča koje priča svojoj kćeri Antoniji prije spavanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –