Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vuković Runjić

Lovac i božica

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 07/2008.
  • 112 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860122
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Milana Vuković Runjić je "drsko" najavila da se ove godine želi distancirati od hrvatskog književnog svijeta i upustiti se u biznis komercijalnih sapunica. U godini svoje tzv. prozne stanke ona se, priznajmo joj, uspijeva, odreći romana (inače svake godine po jedan, onako odlikaški, piše), ali se, s druge strane, vraća svojim počecima - pjesništvu, priznajući tako i sebi i čitateljima svoje zatomljene ambicije.

Jer iza svih tih knjiga, knjižara, autorskih i uredničkih potpisa krije se spisateljica koja ne vjeruje i ne želi pripadati ničemu što je jednoznačno i odveć definirano, bili to ženski i muški književni klanovi, podjela pisaca na one koji pišu za pametnu i publiku ograničene pameti, zbiljska i nezbiljska proza...

Umjetničko iskušavanje procjepa između zadanih stvari zapravo je stvarni interes Milane Vuković Runjić. U ovoj knjizi, prozne pjesnikinje.
(Ivana Mikuličin)

Pročitaj ulomak!

***

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu magistrirala je književnost. Objavila je deset knjiga poezije i proze. Piše za novine i časopise. Godine 2005. dobila je nagradu Kiklop za urednički rad u nakladi Vuković&Runjić.

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Od djetinjstva se bavi izmišljanjem priča te postaje najmlađim članom Društva hrvatskih književnika davne 1994. Dosad je objavila tridesetak knjiga: romana, zbirki poezije i eseja. Pisala je kolumne u časopisima i novinama, domaćim i svjetskim. Za svoj je rad 2016. dobila Nagradu Grada Zagreba. "Mjesec od papira" treća je knjiga za djecu iz serijala "Vladimir i Matilda" (Vuković & Runjić, 2016.), "Tajna Šuplje kule" (Vuković & Runjić, 2021.), nastalih iz priča koje priča svojoj kćeri Antoniji prije spavanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –