Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vuković Runjić

Faraon & Orašar : Krimiroman iz Zagreba s kraja 1920-ih : Dva slučaja Edvine Podolsky

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 12/2017.
  • 267 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861907
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U labirintu Zagreba s kraja 1920-ih, na pozornici jazz-ere, plesnjaka, kavana, varijetea i zakasnjele egiptomanije, iz jedne djevojke u ženu pretvara se Edvina pl. Podolsky. Lijepa i bogata, ona samo naizgled živi punim plućima u ritmu svojega grada. Zapravo je suočena s nemogućom ljubavnom pričom, s ubojstvima, ludilom i mrakom u kojem tek treba upaliti "lampicu svijesti".

Rješenja ne pitanja bez odgovora nalazi u snovima i maštarijama, uz pomoć detektiva Lapčevića i svoga dobroga strica Gigija. Zaključci do kojih dolazi podsjećaju na "Alicu u zemlji čudesa": svi smo mi bar malo ljudi i nitko nije potpuno nevin. Priča je smještena u ljeto 1929. i u zimu 1931.

 

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu. Od djetinjstva se bavi izmišljanjem priča te postaje najmlađim članom Društva hrvatskih književnika davne 1994. Dosad je objavila tridesetak knjiga: romana, zbirki poezije i eseja. Pisala je kolumne u časopisima i novinama, domaćim i svjetskim. Za svoj je rad 2016. dobila Nagradu Grada Zagreba. "Mjesec od papira" treća je knjiga za djecu iz serijala "Vladimir i Matilda" (Vuković & Runjić, 2016.), "Tajna Šuplje kule" (Vuković & Runjić, 2021.), nastalih iz priča koje priča svojoj kćeri Antoniji prije spavanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –