Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Liu Cixin

Kraj smrti

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Katarina Penđer
  • 04/2024.
  • 640 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863598
  • Cijena: 25.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Kraj smrti" zaključni je dio trilogije "Sjećanje na prošlost Zemlje" višestruko nagrađivanoga kineskog SF autora Liu Cixina.

Pola stoljeća nakon strašne kozmičke bitke između Zemljana i Trisolaraca vlada mir. Luo Jijev smion potez zaustavio je trisolarsku najezdu i kozmički su zavojevači prisiljeni dijeliti svoja tehnološka dostignuća s čovječanstvom. Krhko primirje između dviju civilizacija održava se uz prijetnju uzajamnim uništenjem.

Sve se mijenja kada se iz hibernacije probudi Cheng Xin, astronautička inženjerka iz dvadeset prvog stoljeća koja je u prvim godinama krize sudjelovala u zaboravljenom projektu Stepenice. U njezinim će se rukama naći ključ sudbine dvaju svjetova, a konačno i cijelog svemira.

Hoće li čovječanstvo ispuzati iz svoje udobne kolijevke i srnuti do zvijezda ili će ugasiti svjetlo i kriti se u mraku? Stoji li teorija mračne šume, od čega boluje svemir i je li život veći od svemira samo su neka od pitanja na koja odgovara vrtoglava završnica veličanstvene trilogije Sjećanje na prošlost Zemlje.


U "Kraju smrti" Liu Cixin odvažno jurca vremenskim i svemirskim prostranstvima, skače kroz dimenzije i perspektive, ispisuje neispisivo i misli nemislivo. Njegova SF trilogija čija radnja obuhvaća 18 906 450 godina – od drevnog Egipta preko kineske kulturne revolucije do vremena osamnaest milijuna godina u budućnosti – osvojila je kritičare, nagrade i čitatelje diljem svijeta, a upravo osvaja i gledaoce serije koju su za Netflix snimili tvorci "Igre prijestolja".

Liu Cixin (1963.) predvodnik je nove generacije kineskih SF autora. Osam puta zaredom bio je dobitnik najveće kineske SF nagrade Galaxy, od 1999. do 2006. te ponovno 2010., a 2015. njegov je najpoznatiji roman "Problem triju tijela" nominiran za nagradu Nebula te osvojio Huga. Djela mu se ističu smjelim zamahom imaginacije i snažno oslikanom atmosferom u kojoj se fikcija isprepleće s realnošću, a čvrsti znanstveni temelji daju im zastrašujuću uvjerljivost. Tvorac specifično kineskog stila znanstvene fantastike, Liu Cixin član je Kineskog društva pisaca i Društva pisaca pokrajine Shanxi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –