Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Liu Cixin

Mračna šuma

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Katarina Penđer
  • 10/2021.
  • 528 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532862935
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Mračna šuma" drugi je nastavak trilogije "Sjećanje na prošlost Zemlje" višestruko nagrađivanoga kineskog SF autora Liu Cixina.

Zemlja je osupnuta otkrićem o nadolazećoj invaziji izvanzemaljaca – za četiri stoljeća u budućnosti. Ljudski suradnici neprijatelja poraženi su, ali prisutnost sofona, subatomskih čestica koje Trisolarcima omogućuju neposredan uvid u sve ljudske informacije, znači da su obrambeni planovi Zemlje izloženi neprijatelju.

Jedina preostala tajna je ljudski um. Zbog toga je stvoren projekt Zidozornici, odvažan plan koji četvorici muškaraca nudi ogromne resurse ne bi li osmislili tajne strategije skrivene od stanovnika Zemlje i od Trisolarisa. Tri sudionika na projektu ugledni su državnici i znanstvenici, ali četvrti je potpuni anonimac.

Prijelomna knjiga… jedinstven spoj znanstvenih i filozofskih domišljanja, politike i povijesti, teorije urote i kozmologije. – George R. R. Martin

Liu Cixin (1963.) predvodnik je nove generacije kineskih SF autora. Osam puta zaredom bio je dobitnik najveće kineske SF nagrade Galaxy, od 1999. do 2006. te ponovno 2010., a 2015. njegov je najpoznatiji roman "Problem triju tijela" nominiran za nagradu Nebula te osvojio Huga. Djela mu se ističu smjelim zamahom imaginacije i snažno oslikanom atmosferom u kojoj se fikcija isprepleće s realnošću, a čvrsti znanstveni temelji daju im zastrašujuću uvjerljivost. Tvorac specifično kineskog stila znanstvene fantastike, Liu Cixin član je Kineskog društva pisaca i Društva pisaca pokrajine Shanxi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –