Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Liu Cixin

Problem triju tijela

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Mirel Komad
  • 03/2020.
  • 352 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532862492
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U jeku kineske kulturne revolucije 1967. Ye Wenjie gleda kako joj crvenogardisti brutalno ubijaju oca batinama. Taj će događaj odrediti ne samo njezin budući život nego i budućnost čovječanstva. Četrdeset godina poslije, pekinška policija šalje Wanga Miaoa, stručnjaka za nanotehnologije, da se ubaci u tajno udruženje znanstvenika nakon niza neobjašnjivih samoubojstava članova. Istraga će Wanga dovesti do zagonetne online igre i uvući ga u virtualni svijet kojim upravljaju neumoljiva tri sunca i njihovo nepredvidljivo kretanje. To je problem triju tijela i u njemu se krije ključ intergalaktičke zavjere koja obuhvaća svjetlosne godine i prijeti da će uništiti čovječanstvo.

"Problem triju tijela", fenomenalna SF trilogija čija radnja obuhvaća 18 906 450 godina – od drevnog Egipta preko kineske kulturne revolucije do vremena osamnaest milijuna godina u budućnosti – osvojila je kritičare, nagrade i čitatelje diljem svijeta, a uskoro postaje i serija koju za Netflix snimaju tvorci Igre prijestolja.


“Jedinstveno.” – George R. R. Martin
“SF u najboljem izdanju.” – Guardian
“Uvlači čitatelja i mijenja mu stanje uma.” – Daily Mail
“Možda najambicioznije SF djelo u povijesti žanra.” –  London Review of Books
“Prekretnica u kineskoj znanstvenofantastičnoj prozi.” – New York Times
“Kineski odgovor na Arthura C. Clarkea.” – New Yorker
“Vaš sljedeći najdraži SF roman.” – Wired
“Nemjerljivo.” – Barack Obama

Liu Cixin (1963.) predvodnik je nove generacije kineskih SF autora. Osam puta zaredom bio je dobitnik najveće kineske SF nagrade Galaxy, od 1999. do 2006. te ponovno 2010., a 2015. njegov je najpoznatiji roman "Problem triju tijela" nominiran za nagradu Nebula te osvojio Huga. Djela mu se ističu smjelim zamahom imaginacije i snažno oslikanom atmosferom u kojoj se fikcija isprepleće s realnošću, a čvrsti znanstveni temelji daju im zastrašujuću uvjerljivost. Tvorac specifično kineskog stila znanstvene fantastike, Liu Cixin član je Kineskog društva pisaca i Društva pisaca pokrajine Shanxi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –