Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Rašeta

Tito povjerljivo i osobno

  • Nakladnik: Fraktura
  • Nakladnik: 24sata
  • 10/2023.
  • 696 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533586175
  • Cijena: 34.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kazališni amater, bravar, vojnik, nagrađivani mačevalac, ratni zarobljenik, crvenoarmejac, politički radnik, ilegalac, terorist, sekretar Komunističke partije, vođa ustanka, maršal, predsjednik, svjetski putnik, bonvivan... sve to i štošta drugo bio je Josip Broz Tito, čovjek s mnogo imena i lica, ali uvijek s jasnom vizijom: da će biti uspješan. Od dječaka sa Sutle do državnika čijem je sprovodu prisustvovalo najviše delegacija i predstavnika država. Jedini čelnik pobjedničke koalicije u Drugom svjetskom ratu koji je bio na bojnom polju i vodio jedinice, te bio ranjen u njemačkom bombardiranju.

"Tito, povjerljivo i osobno" nova je biografija Josipa Broza, a od postojećih se razlikuje time što je napisana pregledno, zabavno, pitko i čitko, što ne čudi jer joj je autor vrsni novinar i publicist Boris Rašeta. Puna pikanterija i zabavnih epizoda, knjiga sagledava Titov život iz svih kutova i perspektiva. Rašetina biografija bit će zanimljiva znalcima, ali i svima kojima je dvadeseto stoljeće daleka prošlost.

Boris Rašeta, rođen je 1968. u Bihaću. Diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao novinar počeo je raditi u  prvim privatnim dnevnim novinama u Jugoslaviji, Zapadu, potom u Danasu, Novom Danasu, Pečatu, Hrvatskom listu,  Arkzinu, Yutelu, HRT-u, Feralu, Latinici. Snimio je dokumentarnu seriju Nečija zemlja, bio dopisnik Deutsche press agentur, radija Deutsche welle. Zaposlen je u 24 sata od početka izlaženja tog lista, piše u tjedniku Express i prilogu Best Book. Stalni je tv kritičar tjednika Novosti.

Objavio je i uredio brojne knjige: "Mjesec boje krvi 1 - 4" (dječja tetralogija), "Komunizam", "Čaruga", "Staljinovi ubojice, Tito i Krleža", "Titov najtajniji agent", "Oluja nad Hrvatskom", "Ustaški James Bond 1 i 2", "Zabranjena ljubav", "Tajna veza Tita i Pavelića". Potom i "Ispovijed iz pakla", "Moj obračun s poglavnikom", "Deset dana u travnju"... Uredio je knjigu "Crna Dalija" o Daliji Orešković.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –