Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Sahnovski

Čovjek koji je znao sve

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Igor Buljan
  • 05/2016.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038827
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu suvremenog ruskog pisca Igora Sahnovskog, kroz mješavinu žanrova – fantastičnog, akcijskog, špijunskog te elemente egzistencijalističke proze i neke vrste modernog moraliteta – autor priča klasičnu psihološku priču o običnom, "malom" čovjeku Aleksandru Bezukladnikovu, koji suočen s egzistencijalnim beznađem pokušava počiniti samoubojstvo. No kad se uhvati za neizoliranu električnu žicu, ne pogiba nego započinje posve novi život.

Nakon što ga otpuste iz bolnice, Bezukladnikov ubrzo shvati da je stekao neobičnu sposobnost: može vidjeti sve što se ikada dogodilo, što se događa ili što će se tek dogoditi. No ta novostečena moć tog mirnog i pitomog čovjeka pretvara u žrtvu lopova, političara, žena i međunarodnih obavještajnih službi koje njegovu sposobnost žele iskoristiti za vlastite ciljeve. Na kraju on svoj nadnaravni dar ne koristi da bi sebi poboljšao život, nego da bi se zaštitio od onih koji ga žele iskoristiti.

Omiljen kod čitalaca i hvaljen od strane književne kritike, roman "Čovjek koji je znao sve"  dobio je nekoliko književnih priznanja – između ostalog ušao je u najuži izbor za prestižnu rusku književnu nagradu Velika knjiga i nagraduNacionalni bestseler te osvojio nagradu Arkadij i Boris Strugatski. Po romanu je 2009. godine snimljen istoimeni film.

 

Ovaj "euroroman" na neki način istodobno asocira na Kurkova, Benacquistu i Austera. Vrhunski stil, literarne aluzije, ironičan i humorističan ton te uzbudljiva radnja čine ga vrlo čitkim i dojmljivim štivom. - Literaturnaja Gazeta

Originalni stil i raskošan izraz u kombinaciji s nekonvencionalnom i zabavnom radnjom, gdje se prizemno i svakodnevno prožima s čudesnim i fantastičnim. - Ljudmila Ulicka

Igor Sahnovski rođen je 1958. u Orsku. Diplomirao je rusku književnost i filologiju na Uralskom državnom univerzitetu, a potom radio kao urednik u nekoliko izdavačkih kuća i književnih časopisa. Suosnivač je književnog tjednika Klub knjige. Autor je dviju zbirki pjesama, nekoliko zbirki priča i tri romana kojima je stekao ugled i status modernog klasika u Rusiji a i izvan nje. Romani su mu prevedeni na njemački, talijanski, engleski, francuski, bugarski...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –