Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Osnove razudbe domaćih životinja

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Ruža Sabočanec, Željko Grabarević
  • 10/2016.
  • 278 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767507
  • Cijena: 27.87 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Udžbenik "Osnove razudbe domaćih životinja" prvo je djelo koje opisuje ovo područje veterinarske patologije u Republici Hrvatskoj. Zanimljivo je da ova tema nije opisana na sustavan način sve do sada, odnosno od osnutka Zavoda 1920. godine. Studenti su imali na raspolaganju skripta koja nikako nisu mogla zadovoljiti potrebe ni studenata niti doktora veterinarske medicine koji su se njima pomagali u svojem svakodnevnom radu ili učenju.

Kako u veterinarskoj medicini razudbu mogu i trebaju obavljati ne samo specijalisti patologije, nego po potrebi i doktori veterinarske medicine, to i nastava predmeta Opća i Specijalna veterinarska patologija u svom praktičnom dijelu obuhvaća i obavljanje razudbi svih vrsta domaćih, divljih i egzotičnih životinja.

Opisanu tehniku razudbe uveo je prof. dr. Ljudevit Jurak, prvi profesor i osnivač Zavoda za veterinarsku patologiju i do danas se postupno nadograđivala, i to posebice sekcija malih kućnih ljubimaca. Trudili smo se ilustracijama prikazati sve postupke i redoslijed pregleda trupa i organa životinja koje seciramo u svrhu olakšavanja učenja i/ili obavljanja razudbe.

Posebnu zahvalnost dugujemo svim autorima ove knjige kao i nakladniku bez čijeg predanog rada ovu knjigu ne bi bilo moguće napisati, urediti i otisnuti na način koji služi na čast svima koji su u tome sudjelovali.

Veliku zahvalnost dugujemo i studentici Veterinarskog fakulteta, gđici Emi Gagović, za prekrasne crteže koji su obogatili ovu knjigu.

Urednici

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –