Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Darko Marčinko Anto Antabak

Vještačenja stupnja oštećenja organizma zbog bolesti hrvatskih branitelja

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 05/2022.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533680446
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Vještačenja stupnja oštećenja organizma zbog bolesti hrvatskih branitelja" sadržava 12 poglavlja: u pisanju je sudjelovalo 14 autora, liječnika-vještaka i pravnika, koji rade u postupku vještačenja stupnja oštećenja organizma zbog bolesti, ranjavanja i ozljeda hrvatskih branitelja. Cilj je knjige učiniti ovaj postupak razvidnim i transparentnim, razmijeniti iskustva njegovih dionika i standardizirati praksu samog vještaćenja, usuglasiti je i ujednačiti te "utjecati na bitne parametre društvenog konteksta..., davanje jasnih i smirujućij poruka za populaciju branitelja, širu javnost kao i za medije..., zasnovano na sveobuhvatnoj snazi znanstvenih i stručnih argumenata".
- Prof. dr. sc. Dražen Begić

Knjiga je ponajprije namijenjena stručnjacima koji se educiraju za vještačenje stupnja oštećenja organizma zbog bolesti hrvatskih branitelja, ali će zasigurno biti korisna i iskusnim vještacima u tom području, drugim vještacima i liječnicima - kliničarima svih struka, s obzirom da tekstovi izlaze iz okvira vještačenja i, osim forenzike, zadiru u problematiku većeg broja medicinskih specijalnosti, osobito psihijatrije, kirurgije i traumatologije, interne medicine i onkologije. Stoga se knjiga može preporučiti svima koji žele naučiti više o psihijatriji, internoj medicini i onkologiji te osnovama kirurgije i traumatologije, osobito s aspekta ratne medicine, koja je uvijek aktualna.
- Doc. dr. sc. Tomislav Meštrović

** Zastupljeni suradnici: Ivica Akmadža, Maja Bajs Janović, Petrana Brečić, Stanko Ćavar, Ivica Ištuk, Špiro Janović, Marijan Kirin, Marina Šagud, Petra Šćukanec, Nada Šikić, Herman Vukušić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –