Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirko Čorlukić

Što je um?

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 09/2023.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533680538
  • Cijena: 22.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pitanja poput 'Što je svijest?' ili 'Što je to misao?' još uvijek ostaju neodgovorena. Postoji mnoštvo pokušaja da se objasni um, a i dosta uspješnih, ali djelomičnih objašnjenja. Ali i dalje ne postoji zadovoljavajuće cjelovito objašnjenje. Mirko Čorlukić nam kroz knjigu "Što je um?", oslanjajući se na relevantne literaturne izvore, prenio stanje današnjega znanja (ili neznanja).

Izlaže razna stajališta o toj temi, objašnjava ih i otkriva čitatelju osnovnu ideju svakog pristupa, dajući pritom svoje mišljenje o tome što je važno i što treba istaknuti, tako da knjiga nije samo izvješće o stanju u literaturi, već i rezultat autorova vlastitog rada - na neki način doprinosa cijelom problemu.

Kao profesionalac u tom području - psihoterapeut psihoanalitičke orjentacije - autor se temeljito pozabavio problemom uma, stvarajući vlastito mišljenje koje će primijeniti u terapiji svojih pacjenata. Knjiga je izvrsno štivo i bit će zanimljiva svakom tko ima interesa za razumijevanje uma, mozga i srodnih tema.

Dr. sc. Danko Nikolić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –