Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bojan Jelaković

Klimatske promjene i arterijski tlak

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 12/2022.
  • 254 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533680699
  • Cijena: 31.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sezonske klimatske promjene već su niz godina u stručnoj i znanstvenoj zajednici prepoznate kao jedan od važnih čimbenika koji utječu na promjenjivost (varijabilnost) arterijskog tlaka, što je povezano s oštećenjima ciljnih organa, povećanom učestalošću srčanožilnih događaja, ukupne smrtnosti i oštećenja bubrežne funkcije. 

Čak i opća populacija i bolesnici s arterijskom hipertenzijom osjećaju taj utjecaj, a osobito je učestalo pitanje uzimanja antihipertenzivnih lijekova tijekom ljetnih mjeseci. Raste opravdan strah hoće li to biti još izraženije kada je poznato da zbog nerazumnih postupaka pohlepe civilizacije dolazi vrijeme klimatskih promjena što je nažalost već danas moguće primjetiti.

Svrha je ove knjige autora Bojana Jelakovića i suradnika pripremiti liječnike na ove nove prepreke i zamke koje vrlo lagano mogu arterijsku hipertenziju još više učvrstiti na poziciji glavnog čimbenika pobola i smrtnosti u svijetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –