Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Svjetlan Lacko Vidulić

Literatur studieren : Einführung in die germanistische Literaturwissenschaft

  • Nakladnik: Leykam international
  • 11/2016.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533400389
  • Cijena: 128.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Priručnik za studente germanistike u zemlji i inozemstvu – temeljna literatura za sve književne kolegije. U širem smislu riječi 'studiranje', knjiga je namijenjena i autodidaktima: svima koji žele proučavati književnost na sustavan način, s fokusom na primjerima, terminologiji i metodologiji germanističke znanosti o književnosti.

Sadržaj: 1. Predmet. Što je književnost? 2. Konteksti. Što određuje društveni život književnosti? 3. Znanost. Kako se proučava(la) književnost? 4. Metode. Kako tumačiti književne tekstove? 5. Književna genologija. U kojim se oblicima pojavljuje književnost? 6. Lirika. Kako proučavati evokativne tekstove? 7. Epika. Kako proučavati pripovjedne tekstove? 8. Drama. Kako proučavati kazališne tekstove? 9. Završno poglavlje bavi se metodama rada u sveučilišnoj nastavi.

Priručnik na svim razinama slijedi didaktička načela 'od bližega k daljem', 'od poznatog k nepoznatom', od 'jednostavnoga k složenom'. Glavni tekst prate dodatna, fakultativna pojašnjenja i brojni primjeri, uglavnom iz njemačke književnosti. Književnoznanstveni i književnopovijesni pojmovi te autorska imena otisnuti su masno za lakšu orijentaciju. Svako od osam poglavlja završava pitanjima za utvrđivanje, primjenu i proširivanje znanja te popisom preporučene literature.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –