Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Svjetlan Lacko Vidulić

Muke Mikuline

  • Nakladnik: AGM
  • 06/2005.
  • 246, meki uvez
  • ISBN 9531742464
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prva knjiga Svjetlana Lacka Vidulića, zbirka priča "Muke Mikuline" (AGM, 2005.), sastoji se od četiri tematska ciklusa: "Jedanaest uboda", "Vlado Kilávy: Moja enciklopedija", "Muke Mikuline" i "Ekologija za djecu".

Svaki od tih pažljivo projektiranih i filigranski izrađenih ciklusa vrti se oko različitih tema, pri čemu Lacko Vidulić demonstrira rijetko viđeno spisateljsko umijeće, vrtoglavi verbalni ekvilibrizam i homeopatsku iznijansiranost.

Bavit će se on queneauovskim sitnozrnatim panoramiziranjem lijepe li nam naše zbilje kroz različite glasove u ciklusu "Uboda", od "Enciklopedije" stvoriti autarkičan paralelni svijet koji se svom svojom težinom sudara s tvrdom, "dobrosusjedskom" zbiljom, udubit će se u "Muke" pojedinaca zakovitlanih ratom ili kronično pomaknutih, oploditi neuzorana polja domaće eko-literature…

Njegov raspojasani, vragolasti pripovjedač gotovo u pravilu će iz ironičnih epskih hemisfera svako malo skliznuti u psihu lika, uštipnuti mikro i lansirati ga u makro, baratati povećalima i dalekozorima, mijenjati glasove - i pri svemu tome dobro se zabavljati. Naime, zbirka priča "Muke Mikuline" počivaju na "prekomjernoj zanimljivosti svijeta".

Svjetlan Lacko Vidulić rođen je 1968. godine u Zagrebu. Nakon studija germanistike i komparatistike zaposlio se kao predavač njemačke književnosti na Filozofskom fakultetu. Prozu objavljivao u književnim časopisima i na radiju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –