Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Salečić

Glava lava : Dom u Dubrovniku

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 01/2017.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861525
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Da "slaga Gunduo o prošastju", ustvrdio je već Ivan Slamnig u svojoj slavnoj pjesmi, a kako je doista bilo s Gundulićem doživjet će, u nizu vidovitih bljeskova, I. S., pripovjedač ove knjige.

A pripovjedač naš je sasvim običan suvremenik, urednik uspješnog web‑portala kojemu se prohtjelo kupiti stan u staroj dubrovačkoj jezgri, to jest, Gradu. Čitatelj biva uvučen u priču tj. u površan život suvremenog potrošača klikova koji, kad se malo zagrebe ispod površine ekrana, otkriva vrtoglave osobne ponore. Ali otkriva i brojne loše primjere iz medijske i komunikacijske industrije (naravno, izmišljene, pa će oni koji očekuju roman “s ključem” možda ostati djelomično razočarani jer su likovi, uključujući i lik koji se zove poput autora, nastali kroz interpretativni proces, te nemaju veze ni sa stvarnim osobama, niti sa životnim činjenicama).

Na podlozi lagane, ekstenzivne novele o uređenju stana, a time i života, u Dubrovniku kao mjestu sudara povijesti i tranzicije, normalno da se u prozno tkivo ugradio i Grad jer povijest Dubrovnika oduvijek je bila i vrlo zavodljiva, većini autora i nedoljiva. Ukratko, pomalo neočekivani debi Ivana Salečića, autora koji je već desetljećima prisutan na hrvatskoj medijskoj sceni kao urednik, kritičar i kolumnist i (su)kreator mnogih medijskih, uglavnom magazinskih, projekata.

Ivan Salečić je urednik,  kritičar i kolumnist  iz Zagreba. Uz sve vodeće hrvatske medijske kuće, surađivao je i s onim globalnim, kao što su Lagardere Media, Hearst International, Deutsche  Welle. Završio je studij psihologije na Filozofskom fakultetu, a studirao je još i filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti, oboje u Zagrebu.

Kratku prozu objavljivao je u časopisima Quorum i Godine. Radi kao kreativni direktor hrvatskog izdanja magazina Elle. "Glava lava" njegov je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –