Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Petravić

Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika : Od teorijskih koncepata do primjene

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 11/2016.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789530515758
  • Cijena: 30.39 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Znanstvena monografija Ane Petravić "Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika" međukulturnom kompetencijom bavi se na cjelovit način i važan je znanstveni i stručni doprinos ne samo glotodidaktičkom i primijenjenolingvističkom razmatranju međukulturne kompetencije i osvjetljavanju područja napetosti između ovladavanja jezikom i stjecanja međukulturne kompetencije u nastavi stranih jezika već nudi i glotodidaktičku platformu za međupredmetno povezivanje. Svrha je toga razvoj međukulturne kompetencije učenika kao jedne od ključnih individualnih kompetencija današnjice.

Potencijalni čitatelji u djelu će naći iznimno vrijedne nove spoznaje utemeljene na razmatranju teorijskih i primijenjenih modela kompetencije i njihovim (zasad relativno rijetkim) empirijskim provjerama. Specifičnim će čitateljima od velike koristi biti i znanstvene analize i usporedbe kao metodologija istraživanja koju i sami mogu primijeniti u svojem budućem bavljenju ovom temom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –