Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Hockney Martin Gayford

Povijest slika za djecu

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Ilustracije: Rose Blake
  • 09/2019.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530620292
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Povijest slika počinje u špiljama, a završava, barem zasad, s iPadom. Tko zna u kojem će smjeru krenuti u budućnosti?“ – David Hockney

"Povijest slika za djecu" odvodi mlade čitatelje na putovanje kroz povijest umjetnosti, od prvih umjetničkih djela naslikanih na zidovima špilja do slika koje danas stvaramo svojim računalima i kamerama na pametnim telefonima. Na temelju popularne knjige za odrasle, ovo dječje izdanje "Povijesti slika" donosi djeci priču o umjetnosti u formi razgovora umjetnika Davida Hockneyja i publicista Martina Gayforda, koji o umjetnosti govore jednostavno i jasno.

Ilustracije Rose Blake obogaćuju priču obojice autora i približavaju povijest umjetnosti mladim čitateljima. 

Na svojevrsnom putovanju kroz povijest slika mladim čitateljima otkriva se čudesan raspon umjetničkih djela: na zidovima špilja, prijenosnim računalima, telefonima, u časopisima, novinama, videoigrama i knjigama. Upoznat će i umjetnike koji su ih izradili, poput Van Gogha, Caravaggia, Da Vincija, Magrittea, Degasa, Vermera i drugih. Ova će im knjiga otvoriti oči i naučiti ih gledati svijet prepun slika.

Povijest slika za djecu osvojila je Nove horizonte, posebnu nagradu žirija Bologna Ragazzi Award 2019!

Dob: 8+

David Hockney jedan je od najpriznatijih i najpopularnijih svjetskih umjetnika našega doba. Stvara slike u gotovo svim medijima, a voli pozorno proučavati i djela drugih umjetnika. Knjiga "Tajno znanje" njegov je pogled na načine na koje su umjetnici u povijesti stvarali slike.

Martin Gayord likovni je kritičar i publicist. Godinama je s Davidom Hockneyjem vodio mnogobrojne razgovore o umjetnosti, a neke od njih zapisao je i u svojim knjigama, uključujući knjigu "Veća poruka".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –