Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jack Challoner

Mozak

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 11/2019.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530620605
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jeste li spremni s pomoću knjige i tehnologije proširene stvarnosti istražiti kako radi vaš mozak? Prizori iz knjige oživjet će u besplatnoj aplikaciji, a potreban vam je samo pametni telefon ili tablet!

Knjiga "Mozak", savršen spoj tiskane knjige i digitalne animacije, vodi mlade čitatelje na putovanje otkrivanja najčudesnijeg ljudskog organa – mozga. 

Autor otkriva kako nam naš mozak omogućuje da poimamo svijet oko sebe, da pokrećemo svoje tijelo, da se osjećamo sretno ili tužno te da se sjećamo. On pokreće naše srce, puni zrakom naša pluća te nas čini gladnima, a zahvaljujući njemu možemo i razmišljati, čitati, pisati, govoriti i slušati ⎼ upravo mozak čini nas jedinstvenim i posebnim osobama! Ova zanimljiva knjiga donosi informacije o velikom i malom mozgu, sivoj tvari i neuronima, neurotransmitera, osjetilima kojima opažamo svijet, načinima na koje se pokreće tijelo, stvaraju osjećaji, sjećanja te odakle potječe mogućnost korištenja jezika. 

Putovanje u svijet zanimljivosti i činjenica o ljudskome tijelu obogaćeno je interaktivnim prizorima proširene stvarnosti u kojima čitatelji mogu testirati ono što su naučili u knjizi, zaključivati i učiti. 

U besplatnoj aplikaciji Mozak doživite osam interaktivnih iskustava: upotrijebite skener mozga da biste snimili fotografiju koja će prikazati vaš mozak, provjerite koji dio vašega mozga i kako reagira na zvukove, pogledajte preokrenutu sliku svijeta oko vas koju vaše oči vide prije nego što je obradi vizualna kora vašeg mozga, testirajte svoje precizne motoričke vještine, s pomoću igre spajanja parova testirajte pamćenje i gledajte koji je dio vašeg mozga odgovoran za kratkoročno pamćenje te zavirite sa svih strana i izbliza u mozak.


Koncept proširene stvarnosti koja obogaćuje knjigu tvrtke Digital Magic osvojio je posebnu nagradu žirija BOLOGNA RAGAZZI DIGITAL AWARDS 2018.

Jack Challoner profesor je fizike, a radio je i kao predavač skupine prirodnih predmeta te edukator u interaktivnoj galeriji Muzeja znanosti u Londonu. Najveća mu je strast poučavati nevjerojatne sadržaje s područja prirodnih znanosti i tehnologije te ih učiniti zanimljivima široj publici. Posvetio se pisanju popularno-znanstvenih knjiga za djecu i odrasle, a dosad je objavio četrdesetak uspješnih naslova.  

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –