Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Morley

Bowie i njegovo doba

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 11/2017.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861839
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

O Davidu Bowieju nikada neće biti napisana definitivna knjiga - niz reinterpretacija tog najvećeg reinterpretatora pop kulture nastavit će se daleko u budućnost - ali ova knjiga iz pera legendarnog rock kritičara Paula Morleya u izvedbi je jednako osebujna kao i njezina tema. 

“Čovjek bi se ponadao kako je svijet dovoljno evoluirao da naprednije škole uvedu predmet pod nazivom David Bowie. Predmet koji bi učenicima pomogao objasniti koliko se svijet izmijenio od pedesetih godina prošlog do drugog desetljeća ovog stoljeća, tako što bi se bavio njegovim iznimnim, jedinstvenim životom, analizirao koliko se izmijenio on sam, kao izvođač, kao čovjek. Odraz je šezdeset godina promjena u svijetu, od kojih je mnoge potaknula baš popularna kultura koju je volio kako to samo opsesivni obožavatelj može, da bi mu potom postala život. Pretvorio se u svojevrsni glazbeni indeks cijele povijesti popularne kulture.” - Paul Morley

Reklo bi se da je Paul Morley David Bowie rock novinarstva.
Observer

Paul Morley — pisac, autor i voditelj televizijskih i radijskih emisija te kritičar kulture od 1970-ih piše o glazbi, umjetnosti i popularnoj kulturi. Jedan je od osnivača glazbenog kolektiva Art of Noise i član Royal Academy of Music. Autor je knjiga "Ask: The Chatter of Pop", "Words and Music: A History of Pop in the Shape of a City", "Piece by Piece: Writing About Joy Division 1977–2007", "Earthbound", "The North" te "Nothing".

S glazbenom ikonom Grace Jones surađivao je na pisanju njezine autobiografije "I’ll Never Write My Memoirs".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –