Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ranko Rajović

IQ djeteta : briga roditelja

  • Nakladnik: Harfa
  • 11/2017.
  • 110 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537351557
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ova je knjiga nastala u želji da potaknemo našu djecu da u što većoj mjeri dosegnu svoje biološke potencijale. Činjenica je da inteligencija ne ovisi samo o broju živčanih stanica (genski potencijal), već i o broju veza među neuronima. Razdoblje do sedme godine života najdragocjenije je za formiranje novih veza.


"Kako stimulirati velike potencijale naših mališana prije polaska u školu?" - na to pitanje odgovara program NIC sustav učenja.

Osnovna je ideja ovog programa ukazati na važnost i nužnost udjela neurofizioloških saznanja u formalnom obrazovanju djece. Korištenje punog potencijala ljudskog uma tijekom ključnog razdoblja djetinjstva, zajedno s posvećenim i educiranim roditeljima i odgojiteljima, otvara vrata kreativnijem učenju, bržem saznavanju i lakšem otkrivanju i razvijanju sposobnosti. Na ovakav način na vrijeme pripremamo djecu za izazove koji ih u životu čekaju.

Dopustite djetetu da trči, skače, da se vrti i da bude u pokretu, vodeći pri tome računa o njegovoj sigurnosti. Pretjerano zaštićivanje može imati negativne posljedice te usporiti ili oštetiti razvoj djeteta, tako da posao roditelja nije da zabrani ove igre i aktivnosti, već naprotiv, da ih stimulira i pazi da se dijete ne ozlijedi.

**

Autor je u publikaciji "IQ djetea - briga roditelja" ponudio sustav vježbi koje obiluju elementima koji dokazano stimuliraju mentalni razvoj djece predškolskog uzrasta, razvijaju koordinaciju pokreta i motorike, potiču razmišljanje i zaključivanje te omogućuju rano utvrđivanje darovitih. Navedeni sustav vježbi utemeljen je na najnovijim znanstvenim dostignućima iz područja neurofiziologije učenja i razvoja ljudskog mozga.

Po učincima program nadrasla i nadmašuje tradicionalne okvire i obrasce odgojno-obrazovnog rada. On angažira brojne misaone sposobnosti: analizu, sintezu, komparaciju, klasifikaciju, zaključivanje, definiranje, kreativnost, stvaralaštvo itd. Kad se promatra u svjetlu poticanja darovitosti, osim što optimalno razvija intelektualne sposobnosti svakog djeteta. Program posebno stimulira razvoj darovite djece.

Posebnu važnost priručnik ima kad se promatra u partnerskim odnosima između predškolske ustanove i obitelji, jer naglasak stavlja upravo na ulogu roditelja u poticanju intelektualnih, motoričkih i spacijalnih sposobnosti djece. Kroz svladavanje ovoga Programa djeca uče kako slobodno umno funkcionirati, biti aktivni, istraživati, eksperimentirati, provjeravati i raspravljati, naravno, uz potporu, poticaje i inicijativu odraslih. 

- prof. Olivera Gajić, Filozofski fakultet Novi Sad, Odsjek za pedagogiju

Ranko Rajović, doktor interne medicine, dugogodišnji je predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja. Osnivač je Mense Srbije i Nikola Tesla centra - Odsjeka za darovitu djecu. Autor je NTC-sustava učenja, inovativnog programa koji pomaže djeci da što u većoj mjeri dosegnu svoje biološke potencijale.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –