Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bartol Fuchs

Žabarska noć

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • 09/2016.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789538124006
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lujzijana je serijal o umorstvima u Gorskom kotaru, koji se oslanja na tradiciju klasičnoga britanskog whodunit krimića. Glavni lik je policijski inspektor Bruno Cuculić koji živi u slikovitom mjestašcu Jelenji Lug s ljepuškastom suprugom Lidijom i svojeglavim sinom Filipom. Njegovo je glavno oružje intelekt. Premda nije tip detektiva iz naslonjača (tzv. armchair detektiv), ono što ga  vodi prema rješavanju zagonetki jest logičko zaključivanje. Osim vješto vođenih priča, zanimljivih zapleta i likova, romani u serijalu Lujzijana protkani su ironijom i humorom.


"Žabarska noć" prvi je roman u serijalu čiji je glevni lik inspektor Cuculić. Inspektorova supruga obuzeta je pripremama za proslavu srebrnog pira, planira svečanu večeru u restoranu Klepac i putovanje u inozemstvo. Sin Filip kreće na ljetnu kazališnu radionicu koju u Delnicama vodi prelijepa glumica Irena Matijašić. No, posve iznenada goransku idilu prekida brutalno umorstvo građevinskog poduzetnika Nevena Grgurića u Klekovom Lazu.

Grgurić je bio glavni investitor u kontroverznom projektu izgradnje homoseksualnog turističkog kompleksa "Duga". Uskoro se, uoči Žabarske noći – glavne lokalne fešte, događaju još dva umorstva. Inspektor Cuculić i njegova pomoćnica Sara moraju riješiti zagonetku trostrukog umorstva prije nego što nastrada još netko...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –