Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bartol Fuchs

Zelena tinta

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • 08/2018.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789538124150
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lujzijana je serijal o umorstvima u Gorskom kotaru, koji se oslanja na tradiciju klasičnoga britanskog whodunit krimića. Glavni lik je policijski inspektor Bruno Cuculić koji živi u slikovitom mjestašcu Jelenji Lug s ljepuškastom suprugom Lidijom i svojeglavim sinom Filipom. Njegovo je glavno oružje intelekt. Premda nije tip detektiva iz naslonjača (tzv. armchair detektiv), ono što ga  vodi prema rješavanju zagonetki jest logičko zaključivanje. Osim vješto vođenih priča, zanimljivih zapleta i likova, romani u serijalu Lujzijana protkani su ironijom i humorom.

"Zelena tinta" Bartola Fuchsa drugi je roman u serijalu. U slikovitom mjestašcu Lazarkina Vas djeluje amaterski književni klub naziva Zelena tinta. Osim što se okupljaju i razgovaraju o svojim radovima, jednom godišnje pozivaju k sebi na književni susret i nekog poznatog domaćeg pisca.

Ovaj put odluka je pala da to bude Dina Hirš, autorica bestselera Kôd časti. Predsjednik književnog kluba Pavao Medved panično se plaši susreta s njom i protivi se njezinom dolasku. No ostali članovi ustraju u tome. Zbog njihove nepopustljivosti uskoro će viši inspektor Bruno Cuculić i njegova pomoćnica Sara morati riješiti zagonetku dvostrukog umorstva...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –