Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jeffrey Archer

Igra vremena : Saga o Cliftonima

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • Prijevod: Tomislav Zagoda, Nikolina Palašić
  • 07/2023.
  • 430 str., meki uvez
  • ISBN 9789538124518
  • Cijena: 21.32 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Rekli su mi da je moj otac poginuo u ratu“, riječi su kojima nas autor Jeffrey Archer uvodi u svijet ove zanimljive obiteljske sage koju mnogi kritičari smatraju uspjelim dijelom žanra. "Igra vremena" obiteljska je kronika s uvjerljivo napisanim obratima i iznenađujućim završetkom.

Harry Clifton dječarac je koji 20-ih godina prošlog stoljeća odrasta na dokovima bristolske luke u kojoj je radio njegov otac. Mašta o dalekim zemljama i o tome da postane kapetan nogometne momčadi. No Bog mu je podario jedan drugi talent. Zahvaljujući svojem savršenom glasu, Harry dobiva stipendiju za prestižnu osnovnu školu koju pohađaju djeca bogataša i njegov će život otada krenuti u drugačijem smjeru od očekivanoga. Njegova majka Maisie poduzet će sve da Harryju omogući školovanje. Harry u luci upoznaje Starog Jacka, ratnog veterana iz Prvog svjetskog rata koji živi u napuštenom željezničkom vagonu i između njih razvija se čvrsto prijateljstvo. S vremenom Harry postaje sve više sumnjičav u vezi s očevom smrti. Malo-pomalo zaključuje da je nemoguće da je njegov otac Arthur Clifton poginuo u ratu...

Jeffrey Archer je oživio dokove engleske radničke klase, skorojeviće i bogataške vile, kavane, hotele, koledže i završio priču na užurbanim njujorškim avenijama 1940. godine.


Ono što se na početku čini jednostavnom pričom o odrastanju, na kraju postaje saga o moći, izdaji i mržnji. Booklist

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –