Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Seray Sahiner

Nema straha

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • Prijevod: Maja Tutavac
  • 12/2021.
  • 152 str. , meki uvez
  • ISBN 9789538124334
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Seray Şahiner mnogi smatraju jednom od najdarovitijih mladih autorica suvremene turske književnosti. Njezina zbirka priča „Nema straha“, usprkos lokalnom koloritu, plijeni svojim univerzalnim temama i razrađenim, upečatljivim poetskim stilom. Protagonisti su mali ljudi, gubitnici, protuhe, usamljene djevojke, taksisti, podstanari, konobari, romski glazbenici i plesačice, stare gatare… redom likovi koji ne mogu izbjeći svojim promašenim egzistencijama, zatočenici sudbine. No Şahiner ne piše o njima mračno, naprotiv, upravo u njima ona pronalazi antijunake koji prkose nesreći i preskaču prepreke.

Şahiner je majstorica suptilne ironije koja razotkriva tragikomičnu stranu naših života.

Seray Şahiner suvremena je turska književnica. Rođena je 1984. u Bursi, a odrasla u Istanbulu. Godine 2007. diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Istanbul. Poslijediplomski studij kinematografije završila je 2011. na Sveučilištu Marmara. Od sezonskih se poslova bavila konobarenjem, izradom konfekcijske odjeće i radom na strojevima. Bila je reporterka za časopis Hayvan i dnevni list BirGün, a pisala je i za časopis OT. Godine 2007. objavila je zbirku kratkih priča Gelin Başı, 2011. Hanımların Dikkatine, 2014. roman Antabus, 2015. zbirku eseja Reklamı Atla, a 2017. roman „Kul“. Njezina zbirka kratkih priča „Gelin Başı“ dobila je 2006. priznanje žirija za dodjelu Nagrade za mladež „Yaşar Nabi Nayır“. Zbirka priča „Hanımların Dikkatine“ 2012. dobila je Nagradu za kratku priču „Yunus Nadi“, a roman „Kul“ Nagradu za roman „Orhan Kemal“. Priče iz zbirke „Gelin Başı“ uprizorene su u gradskim kazalištima u Istanbulu i u Kazalištu Boyalı Kuş. Za predstavu po istoimenom romanu „Antabus“ u izvedbi Scene Tatbikat nagrađena je posebnim priznanjem „Cevat Fehmi Başkut“ u sklopu Kazališne nagrade „Afife“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –