Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stanka Gjurić

Kažnjavalac dobrih navika

  • Nakladnik: Alfa
  • 11/2005.
  • 72 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531686130
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Riječ je je o knjizi erotske i ljubavne poezije, pjesnikinje Stanke Gjurić koja je do sada objavila pet zbirki pjesama te zbirku eseja “Lekcija o drskosti” (2000.). Zbirka pjesama “Kažnjavalac dobrih navika” njezina je šesta zbirka. Pjesme su joj objavljene u više antologija i zbornika, a 1988. i u “Američkoj antologiji svjetske ljubavne poezije” u Californiji. U svojem pjesništvu propitkuje ljubavnu tematiku, ali je otvorena i traženju identiteta u zamršenim povijesnim prilikama. Članica je DHK i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

»... Pjesnikinja ne samo da živi ljubav, ona ju i ispituje i analizira, tumači stalno. Njoj je potrebno beskrajno iskustvo. A to je upravo ono što je najviše mrzila June, žena Henrija Millera i radi čega je pobjesnila kada to otkrije i u Anais, ljubovce njezine i muža joj. Piscu nije dostatna samo ljubav u tijelu, nego i u umu, a u umu se zapravo sve odigrava, to je izvor i ušće svake žudnje i svakog iskustva. Zato je njezin duh zrcalo njezinog tijela u kojem prati sve što se u njoj događa, a to je strasno zanimljivo, jednako kao i džungle Amazonasa ili zaboravljene doline Ceylona, nepoznate rase i zvijeri, biljke koje su mučile i Helenu Blavatsky.«
(Zlatko Tomičić}

Do sad objavila deset knjga. Članica Društva hrvatskh književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja (2005., na međunarodnom književnom natječaju u Italiji, pod nazivom " TRADIZIONI DELLA MIA TERRA", u organizaciji UDRUGE Famiglia Veneta proglašena je jednom od pobjednika natječaja i dobitnicom nagrade za pjesmu Bijelim cvjetovima (Fiori bianchi). U 2007. dobitnica je nagrade ZVONIMIR GOLOB , koju dodjeljuje UBIUDR Podravke, a 2008. na međunarodnom poetskom festivalu NOSSIDE u Reggio Calabriji, primila je nagradu Rosa dei Menzionati Speciali.

Njezina je poezija prevedena na engleski, talijanski i litvanski, te objavljena u mnogim zbornicima i više antologija u zemlji i nozemstvu (SAD, Italija, Litva).

Internet stranica:

www.stankagjuric.com

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –