Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Friederike Gösweiner

Otužna sloboda

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 12/2018.
  • 124 str., meki uvez
  • ISBN 9789533511351
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Hannah se čudila potpunoj tišini što je odjednom nastala. Jedini zvuk koji ju je remetio bilo je zveckanje vilice o tanjur i njezino vlastito žvakanje. U nekome trenutku spustila je vilicu. I onda su došle suze. Iznenada je gorko zaplakala. Gurnula je tanjur u stranu, spustila glavu među dlanove i dugo plakala, sve dok joj suze više nisu dolazile. Zatim je u kozmetičkoj torbici potražila tablete koje su joj prvih tjedana nakon rastanka pomogle da odspava barem po nekoliko sati, pa je ubrzo pala u olovan san bez snova...

Friederike Gösweiner u svom nagrađenom debitantskom romanu "Otužna sloboda" opisuje tmurnu perspektivu europskih dvadeset-i-nešto-godišnjaka koji, premda visokoobrazovani i mobilni, željni napredovanja i posla, spremni na odricanja i žrtve, nerijetko ne uspijevaju profesionalno se ostvariti pa se to odražava i na njihov intimni život, a u konačnici i na zdravlje. Roman predstavlja pripadnike te nove izgubljene generacije pripravnika i prekarnih radnika, njihovu frustriranost i osjećaj suvišnosti koji prelazi u rezignaciju. Tema aktualna i na našim prostorima.

Friederike Gösweiner, austrijska spisateljica, rođena je 1980. u Rumu (Tirol). Studirala je germanistiku i političke znanosti. "Otužna sloboda" njezin je književni prvijenac za koji je dobila nagradu Österreichischer Buchpreis u kategoriji debitanata.

Radi kao znanstvena asistentica na Sveučilištu Leopold-Franzens u Innsbrucku, a bavi se i novinarstvom. Autorica je libreta za operu Das Jagdgewehr skladatelja Thomasa Larchera.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –