Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Lagercrantz

Djevojka koja je morala umrijeti

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Sandra Ljubas
  • 08/2019.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789533581538
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Lisbeth Salander – posebna, drugačija, nezaustavljiva djevojka s tetovažom zmaja – nestala je. Prodala je svoj stan u Stockholmu, ne javlja se na mejlove. Nikome nije rekla gdje je i nitko ne zna da je napokon odlučila postati lovac, a ne biti više lovina.

Nepoznati beskućnik koji je stalno spominjao švedskog ministra obrane i tajnu koju mora o njemu izreći pronađen je mrtav u parku u središtu Stockholma s telefonskim brojem Mikaela Blomkvista u džepu. Tko je taj čovjek o kojemu nema nikakvoga traga, koje tajne krije njegova smrt i hoće li se zbog nje zatresti vrh švedske vlade i industrije?

"Djevojka koja je morala umrijeti", veliko finale serijala Millennium, propituje političke skandale i međunarodne igre moći u koje su uključene ruske tvornice trolova, govor mržnje, lažne vijesti te jedna davna ekspedicija na Mount Everest. U posljednjem romanu iz serijala Millennium koji potpisuje David Lagercrantz najomiljeniji istraživački novinar Mihael Blomkvist žrtvovat će se, a Lisbeth Salander će se suočiti s nemezom koja je prati cijeli život.

 

Larsson je svoj serijal Millennium planirao vrlo ambiciozno, u čak deset knjiga. U Lagercrantzovim rukama ta se ambicija realizirala.
Washington Post

Neki su književni junaci odveć popularni da bi umrli... Lagercrantz radi izvrstan posao. Teško je zamisliti nastavak vjerniji originalu od njegova.
Wall Street Journal

Lagercrantz ne posustaje... Larssonovi fanovi nipošto neće biti razočarani.
Kirkus Reviews

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –