Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Psihodinamika ljubavi i mržnje

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Darko Marčinko, Miro Jakovljević, Vlasta Rudan
  • 09/2019.
  • 204 str., meki uvez
  • ISBN 9789531769297
  • Cijena: 168.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Deseta po redu knjiga Darka Marčinka i suradnika bavi se najopjevanijim pojmom na svijetu - ljubavi, ali i vjerojatno najvećim problemom, kako kroz povijest, tako i modernog čovjeka - agresijom i mržnjom. Ova složena psihodinamika približuje se čitatelju jednostavnim riječima, tumačenjima, raščlanjivanjima kompleksnih pojmova i konkretnim primjerima.

Ljubav i mržnja psihodinamski se opserviraju iz pozicije ranog razvoja, kao i aktualnih objektnih odnosa. Pri tome se analiziraju biologijski, psihološki kao i socijalni faktori ljubavi i mržnje. U knjizi je dan osvrt i na forenzičke aspekte ljubavi i mržnje, kao i fenomen oprosta. U cjelini, knjiga na sveobuhvatan način pristupa ovim emocijama. Podrobno i jasno su opisane i tumačene psihodinamske postavke ljubavi (nešto manje mržnje) i njihovo mijenjanje kroz posljednjih 70 - ak godina.

Knjiga izlazi iz okvira psihodinamskog rukopisa jer se bavi i neurobiologijom, psihijatrijskim klasifikacijama, forenzikom. Iako je primarno namijenjena stručnjacima iz područja psihijatrije i psihologije, ona je pisana lako razumljivim jezikom i bavi se temama koje zanimaju svakoga. Stoga, kako zaključuju recenzenti knjige Marina Šagud i Dražen Begi, može koristiti svima koji žele naučiti više o emocijama, nagonima, odnosima i vezama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –