Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Valentina Majdenić

Mediji, tekst, kultura

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 11/2019.
  • 149, tvrdi uvez
  • ISBN 9789533553009
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Od postanka čovječanstva potreba za komunikacijom jedna je od najvažnijih ljudskih potreba. Razdoblje od komunikacije spiljskim crtežima i ritualima do komunikacije mobitelima i računalima obilježile su brojne informacijsko-komunikacijske revolucije koje su značajno mijenjale ljudski život.

Vrijeme u kojemu živimo opravdano se može smatrati pravim medijskim dobom jer je ljudska svakodnevnica danas gotovo nezamisliva bez brojnih medija masovne komunikacije: knjige, tiska (novine, časopisi), filma, televizije, radija te nosača zvuka i slike. Knjiga "Mediji, tekst, kultura" Valentine Majdenić sastoji se od deset poglavlja u kojima autorica definira i analizira neke od medija masovne komunikacije: tisak (dječje časopise i stripove), slikovnice, filmove (animirane, igrane i dokumentarne), radio i televiziju, dječje igrokaze te na kraju donosi primjere kulturnih događaja u Hrvatskoj i to onih koji su namijenjeni djeci mlađe školske dobi.

Knjiga je upotpunjena i relevantnom teorijskom literaturom, a namijenjena je studentima, doktorandima, učiteljima i nastavnicima.

Valentina Majdenić, docentica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, rođena je 16. rujna 1976. godine u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završila je u Osijeku, gdje je na Pedagoškom fakultetu (danas Filozofskom) diplomirala 2000. godine smjer Hrvatski jezik i književnost. Tijekom studija bila je glavna urednica studentskoga lista Aleph u kojemu je i objavljivala.

Akademske godine 2005./2006. upisala je poslijediplomski sveučilišni studij Književnost i kulturni identitet. Doktorski rad pod naslovom Recepcija slavonske književnosti u osnovnoškolskim udžbenicima (od 1. do 8. razreda) od 1970. do 2008. godine obranila je 2012. godine. Godine 2013. stekla je zvanje docenta iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja teorija i povijest književnosti, znanstvena grana kroatistika.

Znanstveno je zanimanje usmjereno prema metodici književnosti i metodici medijske kulture te zavičajne i regionalne književnosti. Suautorica je udžbenika hrvatskoga jezika Moja staza za mlađu školsku dob od 2. do 4. razreda. Redovito sudjeluje na tuzemnim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –