Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Grupna terapija za psihoze

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Ivan Urlić, Manuel González de Chávez
  • 11/2019.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789531769266
  • Cijena: 147.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga "Grupna terapija za psihoze" predstavlja spektar metoda, modela i settinga grupne terapije za psihoze i istražuje kontekst za taj način liječenja. Nudi međunarodnu perspektivu suvremenog spektra pristupa u tom području i mnogobrojnim situacijama skrbi, okruženja i institucija: od akutnih jedinica do terapijskih zajednica, rehabilitacijskih grupa, grupa samopomoći i grupa onih koji čuju glasove.

Podijeljena je na dva dijela. Prvi dio knjige obuhvaća povijest, evaluaciju i metodologije istraživanja u grupnoj terapiji, a drugi istražuje specifične primjere iz grupnih settinga. Upozorava na neadekvatna shvaćanja o liječenju psihoza i naglašava ozdravljujuće potencijale grupne terapije. Širok, promišljen i praktičan zbir poglavlja pokazuje kako grupne terapije mogu učinkovito pomoći pacijentima sa psihotičnim iskustvima da prevladaju vlastite poteškoće na putu oporavka.

Knjiga će biti od velike pomoći kliničarima koji rade s osobama koje pate od psihoze, a to se odnosi na psihijatre, psihoterapeute, psihoanalitičare, sociologe, liječnike i socijalne radnike. Bit će korisna grupnim analitičarima, obiteljskim terapeutima i kognitivno-bihevioralnim terapeutima, te istraživačima na svim tim poljima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –