Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mark Manson

Sve je s**bano : Knjiga o nadi

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Petra Štrok
  • 12/2019.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789533553504
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Živimo u zanimljivim vremenima. Materijalno, sve je bolje negoli je ikada bilo. Slobodniji smo, zdraviji i bogatiji od svih ljudi koji su nam prethodili. Na izbor imamo nevjerojatno mnogo stvari. Dostupno nam je bezbroj informacija. Ipak, na neki način sve se čini nepovratno i potpuno s**bano: planet se zagrijava, vlade padaju, ekonomije se urušavaju i svi se redovito nalaze uvrijeđenima na Twitteru i društvenim mrežama. U ovome trenutku u povijesti, kada imamo pristup tehnologiji, obrazovanju i komunikaciji, sve što naši preci nisu mogli ni sanjati, mnogi od nas osjećaju se u potpunosti beznadno.

Što se događa? Ako netko može imenovati suvremene pošasti i pomoći da se one poprave, to je Mark Manson. Još 2016. godine, Manson je objavio "Profinjeno umijeće stava j**e mi se", knjigu koja je savršeno uokvirila tihi šum anksioznosti koja prodire u moderni život. Rezultat je bilo međunarodni fenomen, bestseler na prvom mjestu najprodavanijih knjiga u trinaest zemalja. Manson se sada, u svojevrsnom nastavku tog djela, okreće od individualnog sebstva prema kaotičnome vanjskome svijetu.

Služeći se mnoštvom psihološke literature i suvremenih istraživanja, ali i razmišljanjima jednog Platona, Nietzschea i Toma Waitsa kako bi nam ponudio odgovore, te svojom uobičajenom mješavinom erudicije i specifično urnebesnim humorom, autor nas izaziva da budemo iskreniji prema sebi i dubinski povezaniji sa svijetom na načine koji nam nikad samima ne bi palo na pamet. Otvoreno prkoseći našim definicijama sreće i slobode – čak i same nade, jedan od velikih modernih mislioca iznjedrio je još jednu "Sve je s**bano" koja visoko postavlja letvicu u ovom književnom žanru u narednim godinama.

Mark Manson popularni je bloger i autor knjiga "Model: Attract Women Through Honesty" (2011.) i "Profinjeno umijeće stava j**e" (2016.), bestselera objavljenog u čak četrdesetak zemalja te prodanog u više od pet milijuna primjeraka. Autorov blog (markmanson.net) prati više od dva milijuna čitatelja, iz razloga što ne uljepšava stvarnost i ne susteže se. O svemu piše bez dlake na jeziku, nudeći zdravu dozu sirove istine koja donosi pravo osvježenje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –