Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mark Manson

Profinjeno umijeće stava j**e mi se : Kako na nelogičan način ostvariti kvalitetan život

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Petra Štrok
  • 07/2018.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551845
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Bloger Mark Manson ne uljepšava stvarnost i ne susteže se. O svemu piše bez dlake na jeziku, nudeći zdravu dozu sirove istine koja donosi pravo osvježenje. Knjiga "Profinjeno umijeće stava j**e mi se" njegov je odgovor na onaj cmizdravi mentalni sklop koji od nas traži da se uvijek osjećamo dobro i pozitivno.

Manson argumentaciju potkrepljuje znanstvenim istraživanjima, citatima iz filozofsko-religijskoga područja (Buddha, Aristotel, Camus itd.) i vrlo prikladnim šalama, tvrdeći da nam poboljšanje života ne ovisi o stalnom traganju za srećom i izbjegavanju neuspjeha i patnje. Autor nam preporučuje da spoznamo i priznamo vlastita ograničenja jer ćemo tek tada - nakon što prihvatimo svoje strahove, nedostatke i nesigurnosti - biti u stanju početi pronalaziti hrabrost, odgovornost, ustrajnost i sposobnost za život kojem težimo.

Broj stvari za koje nam se može j**ati ograničen je, pa stoga moramo nekako utvrditi što je uistinu važno. Iako je zgodno imati novac, bolje je kad nam je stalo do toga što činimo s vlastitim životom, naglašava Manson, jer se istinsko bogatstvo krije u iskustvu. Stoga je bestseler "Profinjeno umijeće stava j**e mi se" pljuska cijelome naraštaju, pljuska koja nas drži budnima i pomaže u dosezanju zadovoljstva postojanja utemeljenog na čvrstim i kvalitetnim vrijednostima.

 

Ova knjiga, puna naoko nelogičnih savjeta koji često itekako imaju smisla, pravi je užitak, a vrijedi joj se i vraćati. Riječ je o dobrome mjerilu prema kojemu bi trebalo ocjenjivati knjige namijenjene samopomoći. - Kirkus Reviews

Mark Manson popularni je bloger i autor knjiga "Model: Attract Women Through Honesty" (2011.) i "Profinjeno umijeće stava j**e" (2016.), bestselera objavljenog u čak četrdesetak zemalja te prodanog u više od pet milijuna primjeraka. Autorov blog (markmanson.net) prati više od dva milijuna čitatelja, iz razloga što ne uljepšava stvarnost i ne susteže se. O svemu piše bez dlake na jeziku, nudeći zdravu dozu sirove istine koja donosi pravo osvježenje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –