Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slađana Bukovac

Odstraniti životinju

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • 09/2020.
  • 184 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 789533321103
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kad imate prijateljicu suočenu s terminalnom fazom svoje bolesti, što možete učiniti? O čemu razgovarati? Šutjeti? Prešutjeti? Kako kroz šarenu kiruršku kapicu proniknuti u čovjeka koji ima dva konja i dva psa? Što učiniti kad ti u dvorište neki ljudi ubacuju svoje neželjene mačiće?

Autoimuna bolest, mali operativni zahvat, posjet bolnici kroz koji autorica promišljeno i lucidno opisuje svakidašnjicu iz koje izranjaju krizne točke cijele društvene zajednice. Svakodnevni život u većini likova iz ovih priča izaziva samo strah, svatko od njih ima svoj način suočavanja s tim iskonskim osjećajem koji čovjek teško svladava.

U završnoj priči "Nema onog koji piše" vidljivo je koliko je Bukovac uronjena u sadržaj i strukturu svog stvaranja, a u ovoj je zbirci, iako prvoj, izišla na vidjelo sva raskoš njezina talenta.

Slađana Bukovac (1971.) diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi kao novinarka i videonovinarka u Puli. Za roman "Putnici" nagrađena je 2003. godine Kiklopom za najbolji prvijenac, a za roman "Rod avetinjaka" 2008. dobiva prestižnu književnu nagradu Fran Galović. Godine 2016. objavljuje svoj treći roman "Stajska bolest" i s njime je ušla u finalni izbor svih relevantnih hrvatskih književnih nagrada. Autorica je i zbirke poezije "Nijedan pauk nije savršen" (2005.), a "Odstraniti životinju" prva je njezina zbirka priča.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –