Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slađana Bukovac

Rod avetnjaka

  • Nakladnik: Fraktura
  • 12/2008.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789532660777
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Riječima nakladnika, dugo očekivani roman Slađane Bukovac "Rod avetnjaka" jedan je od najuzbudljivijih i najpotresnijih romana napisanih u Hrvatskoj u nekoliko posljednjih godina.

Kroz lik glavnoga junaka psihijatra Pavela, koji u općoj bolnici prima pacijente kao na tekućoj vrpci, oslikava se stvarnost oko nas i svi oni koje ne nalazimo na novinskim stranicama: obespravljeni, izgubljeni, transseksualni, oboljeli od PTSP-a...

Kroz sudbinu Pavela i njegovih pacijenata priča se bolna priča o poslijeratnom društvu, o ljudima koji su bez obzira na to jesu li bogati ili siromašni, jesu li poznati, kao supruga nizozemskog diplomata, ili potpuno nepoznati, kao ekolog koji pokušava spasiti životinje, osuđeni da se, uz psihijatrovu pomoć ili bez nje, bore i suoče s prošlim i budućim problemima.

Bravurozno napisan, ovaj je roman već dobio epitet "Leta iznad kukavičjega gnijezda" suvremenoga hrvatskog društva.

***

Slađana Bukovac diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost. Radi kao novinarka na Hrvatskoj televiziji, u emisiji Pola ure kulture. Autorica je romana "Putnici", nagrađenog Slavićem i Kiklopom za debitantsku knjigu godine, te pjesničke zbirke "Nijedan pauk nije savršen", nominirane za Kiklopa za poeziju. Živi na relaciji Glina - Zagreb.

Slađana Bukovac (1971.) diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi kao novinarka i videonovinarka u Puli. Za roman "Putnici" nagrađena je 2003. godine Kiklopom za najbolji prvijenac, a za roman "Rod avetinjaka" 2008. dobiva prestižnu književnu nagradu Fran Galović. Godine 2016. objavljuje svoj treći roman "Stajska bolest" i s njime je ušla u finalni izbor svih relevantnih hrvatskih književnih nagrada. Autorica je i zbirke poezije "Nijedan pauk nije savršen" (2005.), a "Odstraniti životinju" prva je njezina zbirka priča.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –