Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lisa Halliday

Asimetrija

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 10/2020.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862515
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Alice, mlada urednica romansijerskih ambicija, u New Yorku 2002. stupa u ljubavnu vezu s mnogo starijim piscem. – Za Božić 2008. Amara, Amerikanca iračkog podrijetla na putu u posjet bratu u Irak, britanska imigracijska služba preko vikenda zadrži na londonskom aerodromu kao sumnjivu osobu. – Legenda američke književnosti 2011. u intervjuu za BBC govori o glazbi koju bi ponio na pusti otok.

Tri priče koje možemo čitati svaku za sebe i bez reda neraskidivo se sklapaju u remek-djelo koje romanu kao književnoj vrsti mađioničarski suptilno otvara nove obzore.

Knjiga godine 2018. po izboru niza američkih i britanskih medija, "Asimetrija" istražuje neravnoteže na kojima se gradi dramatika ljudskih odnosa: ne jednakosti životnih dobi, moći, talenta, bogatstva, zemljopisa i pravde. Proslavljeni prvijenac Lise Halliday postavlja ključna pitanja o prirodi fikcije.

Iz kritike:

Ovaj debitantski roman čitamo kao djelo autorice koja objavljuje već godinama i za sobom ima zavidan opus. Lisa Halliday uspjela je u jednome napisati transgresivan roman s ključem, roman ideja i politički angažirano metafikcionalno djelo. – Alice Gregory, The New York Times Book Review

Poput Alice u Zemlji čudesa, u pustolovini čitanja propadamo kroz niz zečjih rupa i otkrivamo mjesta za koja nismo ni slutili da postoje. Kad Asimetrija dođe do svoga savršenoga kraja, zadivljeni se čitatelj mora vratiti na početak da bi ustanovio kako je Lisa  Halliday ulančila sve obrate u ovoj priči. – The Washington Post

Asimetrija Lise Halliday elegantno je, duhovito, pametno i duboko djelo: silan užitak. Pročitat ćete je u dahu, tek ćete s vremena na vrijeme iznova otvarati bilješku o autorici jer nećete moći povjerovati da je doista debitantica. Obožavam ovaj roman, divim mu se i zavidim joj na njemu. – Zadie Smith

Lisa Halliday (1976., Massachusetts) radila je kao slobodna urednica i prevoditeljica u Milanu, gdje od 2011. živi sa suprugom. Objavljivala je kratke priče u časopisima Granta i The Paris Review, a 2017. je dobila nagradu Whiting za fikciju. "Asimetrija" je njezin prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –