Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Erin Morgenstern

More bez zvijezda

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Alenka Mirković Nađ
  • 10/2020.
  • 512 str., meki uvez
  • ISBN 9789533582450
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Novi bestseler autorice "Noćnog cirkusa" Erin Morgenstern ljubavna je priča smještena u tajni podzemni svijet – mjesto u kojemu se susreću pirati i slikari, ljubavnici i lažljivci, a brodovi jedre po beskrajnome "Moru bez zvijezda".

Knjiga je neobična. Korice su joj od platna boje burgunca koje je od bogate tamnocrvene izblijedjelo do beživotne. U njih su nekoć bila utisnuta zlatna slova, no zlata više nema. Djeluje staro, ali kad je na polici knjižnice Sveučilišta u Vermontu otkrije student Zachary Ezra Rawlins, u njoj će pronaći priču o svome djetinjstvu. Odlučan da otkrije kako je završio u toj neobjašnjivoj knjizi, Zachary slijedi tragove koji ga vode na zabavu pod maskama, a potom i do tajanstvenih vrata iza kojih, duboko ispod površine zemlje, čeka drevna knjižnica.

I priče. I opasnost. I ljubav.

S Mirabel, divljom, ružičastokosom čuvaricom, i Dorianom, pristalim, bosonogim muškarcem čiji glas opija, Zachary će putovati kroz zavojite tunele i mračna stubišta, krstariti plesnim dvoranama i tajnim obalama, samo da bi otkrio svoju svrhu.

Erin Morgenstern (1978.) književnica je i umjetnica. Odrasla je u Massachusettsu i diplomirala teatrologiju na Smith Collegeu. Njezin roman "Noćni cirkus" (2011.) svjetski je bestseler preveden na trideset sedam jezika, a osvojio je nagradu Locus za najbolji roman prvijenac i nagradu Alex koju dodjeljuje Američko knjižničarsko društvo. Roman "More bez zvijezda" objavila je 2019. Sa suprugom i najslađim mačkom na svijetu živi u Massachusettsu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –