Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Erin Morgenstern

Noćni cirkus

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Alenka Mirković Nađ
  • 06/2012.
  • 448 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532663853
  • Cijena: 19.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Cirkus stiže bez najave.
Ne prethode mu nikakve objave. Naprosto je tamo, a još jučer nije ga bilo. Crno-bijeli prugasti platneni šatori kriju jedinstveno, neponovljivo iskustvo prepuno iznenađenja što oduzimaju dah. Zovu ga Le Cirque des Rêves i radi isključivo noću.

No iza kulisa odvija se žestoko nadmetanje – dvoboj mladih mađioničara Celije i Marca, za koji su ih od djetinjstva pripremali njihovi prevrtljivi učitelji. Njih dvoje ne zna detalje te igre u kojoj preživljava samo pobjednik, a cirkus je tek pozornica za tu izvanrednu bitku mašte i volje.

No Celia i Marco, sebi samima usprkos, naglavce se survaju u ljubav – duboku, čarobnu, zbog koje svjetla trepere, a soba se zagrije i kad se tek dodirnu rukama.

Bila to prava ljubav ili ne, igra se mora odigrati, a sudbine svih koji u njoj sudjeluju, od ansambla izvanrednih cirkuskih izvođača do vlasnika, vise o niti, u zraku, opasno, poput neustrašivih akrobata.

Pročitaj poglavlje!

***

Priča o Romeu i Juliji natopljena čarobnim realizmom – Noćni cirkus prkosi žanrovima i očekivanjima. Ukratko, nešto zbog čega zaboravljate sve drugo.
The Boston Globe

Mračan poput čađe i svijetao poput iskri, Noćni cirkus i dalje me čini svojevoljnom zatočenicom svijeta gotovo nepodnošljive ljepote. Ovo je ljubavna priča epskih razmjera: stvara, razara i naposljetku trans¬cendira. Ovo je jedna od najboljih knjiga koje sam ikada pročitala. Brunonia Barry, autorica Čitačice čipke


Erin Morgenstern književnica je i umjetnica. Veći dio onoga što piše i slika na ovaj su ili onaj način bajke. Živi u Massachusettsu.

Erin Morgenstern (1978.) književnica je i umjetnica. Odrasla je u Massachusettsu i diplomirala teatrologiju na Smith Collegeu. Njezin roman "Noćni cirkus" (2011.) svjetski je bestseler preveden na trideset sedam jezika, a osvojio je nagradu Locus za najbolji roman prvijenac i nagradu Alex koju dodjeljuje Američko knjižničarsko društvo. Roman "More bez zvijezda" objavila je 2019. Sa suprugom i najslađim mačkom na svijetu živi u Massachusettsu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –