Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Susanna Clarke

Piranesi

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 11/2020.
  • 248 str.,, tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532862560
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Piranesi živi u Kući. Možda je tu oduvijek.

Iz dana u dan u bilježnicama ispisuje evidenciju čudesnih stvari koje Kuća nudi: labirinta nebrojenih dvorana, tisuća kipova, plime koja huči stubištima, oblaka koji lagano promiču gornjim dvoranama.

Utorkom i petkom, Piranesi se sastaje s prijateljem Drugim. Ostalih dana prinosi darove hrane i lopoča Mrtvima. Ali uglavnom je sam.

A onda se počnu pojavljivati poruke, koje netko kredom ispisuje po popločanom podu. U Kući se pojavila nova osoba. Ali tko je i što želi? Je li to prijatelj ili netko tko će, kako tvrdi Drugi, donijeti tek uništenje i ludilo?

Treba pronaći izgubljene tekstove, razotkriti tajne. Svijet za koji je Piranesi mislio da ga tako dobro poznaje postaje čudan i opasan.

Ljepota Kuće je nemjerljiva, njena je Milost beskrajna.

Iz medija:

Kakav samo svijet dočarava Susanna Clarke, kako metronomski precizno otkriva njegove tajne, kakav protagonist bez straha i mane, kakvi moralno sumnjivi sporedni likovi, ljepota, napetost i suzdržanost, kakav savršen završetak! Piranesi je briljantna slagalica, golemo prostranstvo u malome. – David Mitchell

Piranesi je raskošna, čarobna zagonetka koja se polako goneta stranicu po stranicu. Upravo ću takvu knjigu prijatelju s užitkom proslijediti bez riječi da sam otkriva njezine tajne. Pravi je dragulj koji su valovi izbacili na zaboravljenu obalu: čeka da ga nađete. – Erin Morgenstern

Budući klasik fantastične književnosti. – CBS Sunday Morning Book Report

Čita se kao nadrealna meditacija o životu u karanteni. – The New Yorker

Od početka do kraja sva vam očekivanja okreće naglavce… Potpuno drugi svijet. – Guardian

Susanna Clarke ima neiscrpnu maštu, majstorski vlada ritmom i zna veličanstveno plasirati trpak humor. – New York Times

Susanna Mary Clarke (1959.) engleska je spisateljica koju je 2004. proslavio debitantski fantastični roman "Jonathan Strange & gospodin Norrell": dobitnik nagrada Hugo, Locus i World Fantasy Award, konkurirao je i za prestižnu nagradu Man Booker. Clarke je autorica i zbirke pripovijedaka "Gospođe iz Grace Adieua" (2006.). Prema mišljenju kritike, dugo očekivanim drugim romanom "Piranesi" etablirala se kao jedna od najvećih suvremenih britanskih književnica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –