Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Selma Sarajlić Kanazir

Da je ljeto trajalo duže

  • Nakladnik: Hena com
  • 11/2020.
  • 80 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593075
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je zbirka koja možda ponajprije bez dlake na jeziku govori o organskom, životnom i vrlo konkretnom svijetu ljubavi. Ne samo o svijetu erotskih zanosa i ljubavne napetosti, već uopće ljubavi – recimo to tako, impulsa koji živi pod imenom humanizma i koji prožima sve pjesme, pa i one kako ih zovemo „ljubavne“.

Recimo, kad pjeva o ljubavnim SMS-ovima između dvoje, ona je u potrazi za onim iskazivim u načelu neiskazive ljubavne priče.

Ponekad je ta ljubavna dinamika ispričana u formi svojevrsnog dnevničkog bilježenja, a ponekad nalik tumačenju neke pomalo sepijaste stare fotografije sa zajedničkog druženja na kauču, u šetnji, osobito na putu; riječju malih svakodnevnih kretanja koja pokreću cijele nutarnje svemire. Možda ne treba posebno isticati kao preporuku čitatelju da je ljubavnički diskurz ovdje itekako lišen svakog sentimentalnog i uzvišenog jezika koji zna prati takve teme, upravo suprotno, zabavan je.

Dorta Jagić, urednica

Selma Sarajlić Kanazir rođena je 19. listopada 1977. godine u Zadru. Poeziju je objavila u zbirci literarnihradova zadarskog Studentskog književnog kluba Oblaci (1997.) i Potresi (2000.). Pjesme su joj također objavljivane u Narodnom listu te časopisima za književnost i kulturu Zarez, Tema i Quorum. Od 2013. godine profesionalno se bavi pisanjem interpretacijskih tekstova za projekte u kulturi i turizmu. Iste godine finalist je godišnjeg Algoritmova natječaja u suradnji sa Zarezom za neobjavljene prozne i pjesničke rukopise autora do 35 godina starosti (Na vrh jezika). Kao dio kreativnog tima MUZA potpisuje tekstove za Ivaninu kuću bajke, multimedijalni i interdisciplinarni centar za posjetitelje u Ogulinu, koji 2014. godine dobiva nacionalnu strukovnu muzejsku nagradu za najbolji stalni postav. Posljednjih osam godina članica je G-rupe, neformalne pjesničke (anti) organizacije pod vodstvom mentora Branka Čegeca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –