Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Mikecin

Jezik i mišljenje

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 12/2021.
  • 277 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533411804
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U zborniku "Jezik i mišljenje" sabrani su djelomično prošireni i prerađeni tekstovi većine izlaganja održanih na simpoziju Odjela za filozofiju Matice hrvatske pod naslovom "Filozofija jezika i jezik filozofije", održanog 28‒29. veljače 2020. u Palači Matice hrvatske u Zagrebu.

U radovima istaknutih filozofa i lingvista sustavno se razmatraju temeljne teme filozofije jezika, kao što su filozofsko nazivlje u njegovoj povijesnoj mijeni, odnos jezika i mišljenja, jezika i stvarnosti, logička uvjetovanost gramatičkog ustroja jezika, pojam značenja i pitanje porijekla jezika. Također, pojedine rasprave predstavljaju temeljite povijesnofilozofske interpretacije poimanja jezika u grčkoj filozofiji, u klasičnoj njemačkoj filozofiji i filozofiji 19. i 20. stoljeća.

O filozofiji jezika pišu Damir Barbarić, Daniel Bučan, Ljudevit Fran Ježić, Mislav Ježić, Dean Komel, Stjepan Kušar, Berislav Podrug, Alen Sućeska, Petar Šegedin, Tomislav Škrbić i Ozren Žunec.

Knjiga je opremljena komentarima i bibliografskim bilješkama uz tekst.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –